ТИД 2023 пристигна във Видин

Участниците в 66-я тур на Международната гребна регата по Дунав 2023 пристигнаха във Видин, където се присъединяват още български гребци, а след ден потеглят за Лом.

1 DSCN0935

ТИД или „Tour International Danubien“ е ежегоден гребен поход по река Дунав, който преминава през почти всички крайбрежни страни по течението на реката – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, България и Румъния. В продължение на близо два месеца каякарите в него преминават около 2513,5 км. Маршрутът е разделен на етапи, като във всяка Дунавска страна има по един етап. Някои участници преминават цялото разстояние, други – само отделни етапи, според желанието и възможностите им. В тазгодишната регата участват гребци от Нидерландия, Австрия, Испания, Швейцария, Румъния, Унгария, Сърбия, Канада и България.

Община Видин организира тържествено посрещане на участниците в гребния поход ТИД 2023 г. Събитието се състоя пред Епиграфския център в близост до средновековната крепост „Баба Вида“.

Заместник-кметът на Видин Борислава Борисова приветства от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име гребците с „добре дошли“. „Радвам се, че за поредна година Видин е домакин на регатата по река Дунав. Вярвам, че в рамките на тези два дни ще успеете да разгледате богатото ни културно-историческо наследство, с което се гордеем. Убедена съм, че всеки един от Вас ще си тръгне от нашия град с прекрасни спомени“, каза Борисова.

Танцьори от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ поднесоха изненада на гостите на Видин. Представителят на Българската федерация по туризъм Артьом Цветанов благодари на Община Видин за гостоприемството. Той обяви, че до момента има над 130 участника в регата.

Заместник-кметът удостои с грамота Красимир Павлов от Варна, който гребе за 50 път в участъка от Видин до Силистра. Днес Община Видин, съвместно с Регионалния исторически музей, организира туристическа обиколка за участниците в регатата, за да разгледат забележителностите на града.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!