Билка, която лекува хемороиди

Преди няколко дни разговарях с мъж, който ми каза как се е спасил от хемороиди. Много се мъчил, ходил по доктори и в София – нищо. Случайно срещнал друг човек, който не само че му казал лек, ами го завел, за да му покаже тревичката… Излекувал се за месец. Затова разказва на другите, да знаят.

Билката се казва миши уши или рунянка. В народната медицина се използва доста, предимно за стомашни и чревни заболявания, чернодробни, болезнена менструация. Чаят от билката се изпозлва за изплакване и измиване на очите, за да се подобри зрението. Билката има противовъзпалително, хемостатично, диуретично, стягащо и заздравяващо действие. Използва се още при анемия, хепатит, белодробна туберкулоза, оток, гастрит с ниска киселинност, кървава диария, различни вътрешни кръвоизливи, хемороиди, уремия. Листата се прилагат при лоша настинка и също се приемат перорално по 1 чаена лъжичка три пъти на ден при жълтеница. Немската традиционна медицина препоръчва алкохолната тинктура под формата на капки за язви на стомаха и дванадесетопръстника, малария, неволно изтичане на сперма и камъни в пикочния мехур и бъбреците.

Билката миши уши вирее на сухи и слънчеви места по пасищата, планинските ливади, горските поляни и планински места с надморска височина до 2000 м. Употребява се целия стрък, заедно с част от коренището. Може с цвета, може и без него. По това време на годината също може да се откопае. Листната розетка е почти на нивото на земята, като малко зелено цветче.

Ето рецептата за лечение на хемороиди: 5-6 стръка миши уши, сурови или изсушени, се заливат с 500-600 мл студена вода и се варят до 5 минути. Отварата се прецежда. Това е дозата за един ден. Ако времето е горещо, се съхранява в хладилник. Пие се по всяко време, няма значение дали е преди или след храна един месец. След това се спира и се пие от време навреме.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!