Иново – ухажвано от всички политици

Второто по големина село в община Видин е предпочитано място за срещи на кандидат-кметовете и общинските съветници. Макар и съвсем близо до областния и общински център, в населеното място има куп проблеми и нерешени въпроси. Днес с жителите на селото се срещна Отборът на Видин – кандидатите от ПП ГЕРБ.

Хората бяха дошли в салона на Читалището, полутъмен и неремонтиран десетилетия. Александър Матеев, кандидат за кмет на община Видин, започна неформален разговор за това, което ги тревожи, като не подмина и въпроса за отсъствието на младите хора:

В своето изказване, в което непрекъснато контактуваше с хората, Матеев засегна болезнени въпроси, като отсъствието на нормален обществен транспорт в общината, асфалтирането на улици и лансира идеята за създаването на общинска строителна фирма, за яхтено пристанище при Речната гара:



Матеев продължи да цитира нередности при сегашното управление на община Видин:

С болка присъстващите споделиха за затворените детска градина и училище, последното дори запалено и поизгоряло… И предложиха да се направи дом за стари хора в тези сгради:

И болната тема за поддържане на гробищата:

След това изказване стана ясно, че Бранимир Благоев, кандидатът за кмет на Иново от ПП ГЕРБ, заедно със своите брат и сестра, направили път до гробищата – сами и за своя сметка, а сегашният кмет ги заплашил, че ще ги даде на съд…


Хората споделяха своите болки и се надяват следващият кмет да направи селото по-добро и по-приветливо място за живеене. Защото сега може да се срамуваш, само като погледнеш към прозорците на Кметството и видиш провиснало и дрипаво българското знаме, а Кмета може да го намериш „единствено в кръчмата“, както се изразиха дошлите на срещата жители на Иново с кандидатите от ПП ГЕРБ.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!