Клетви положиха новоизбраните общински съвети в три общини

Тържествените заседания по места бяха председателствани от най-възрастните общински съветници в присъствието на областния управител на област Видин Иво Атанасов. „Да заслужиш доверие не е от най-лесните неща, да го оправдаеш е още по-сложно и отговорно. За това на всички присъстващи днес желая да работят с мисъл за добруването и развитието на общината, в синхрон и разбирателство в името на хората. Не забравяйте, че точно те са Вашият най-верен коректив! Всеки ден заслужавайте тяхното уважение! Отстоявайте принципите си, обръщайте внимание на малките неща и нека всеки проблем намери своето адекватно решение в новия Ви мандат!“, каза в приветствието си Иво Атанасов, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация.

В община Бойница сесията откри 70-годишният г-н Цветан Маджарски, за председател, за пореден мандат, единодушно бе избрана г-жа Габриела Генчева – Николова. Заседанието в община Грамада ръководи 60-годишният г-н Огнян Георгиев, който стана и председател на Общинския съвет за трети път. Нов председател избраха в с. Макреш – Цветан Георгиев. Най-възрастният общински съветник там е 79-годишният, два мандата кмет на общината, Перо Василев.

Избраните кметове и общински съветници на първия тур на местните избори 2023 подписаха и клетвени декларации, като получиха и удостоверенията си от представителите на общинските избирателни комисии в трите общини.

В община Бойница Анета Генчева, е преизбрана за пети пореден кметски мандат, село Раброво отново ще оглавява Галина Вакарицова.

Преизбрани за кметовете са: Милчо Башев – на община Грамада, в Макреш – Митко Антов, в селата Подгоре и Раковица – Илия Иванов и Николай Ненчев.

До края на седмицата за първи път ще заседават новоизбраните общински съвети в общините Белоградчик, Чупрене, Ружинци, Брегово и Ново село.

Видинският общински съвет ще проведе своето първо заседание на 13 ноември.

Снимки: Пресцентър Областна администрация

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!