Кметове и общински съветници от община Белоградчик положиха клетва

Началото на първото заседание на новия Общински съвет бе поставено от Ани Арутюнян – заместник управител на област Видин. Залата на Младежки дом – Белоградчик се изпълни с граждани, дошли, за да станат свидетели на официалното встъпване във власт на новоизбраните общински съветници, кмет на община Белоградчик и кмет на кметство с. Рабиша, съобщиха от Пресслужбата на Общината. Г-жа Арутюнян пожела: „Бъдете мъдри и единни в името на онези важни решения, които ще гарантират добруването на жителите на Белоградчик, защото най-голямото богатство във всеки един регион и навсякъде по света са хората. Желая здраве, късмет, сили, енергия, за да изпълнявате достойно своята мисия и да отстоявате достойно своите виждания и принципи.”

Радослав Гайдаров – зам. председател на ОИК-Белоградчик раздаде удостоверенията за избор на новоизбраните общински съветници и кмет. Избраните 13 общински съветници, кмет на община Белоградчик и кмет на кметство с. Рабиша положиха клетва и подписаха клетвени декларации.

Гости на събитието бяха Архимандрит Антим – протосингел на Видинска митрополия и отец Рафаил – Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия. Архимандрит Антим се обърна към новоизбраните управници на общината с благопожелания за здраве, успехи, мъдрост. Той им напомни, че: „Православната църква е най-древната институция, която съществува по тези земи без да се прекъсва нейната дейност, за това и заставаме с достойнство пред Вас, като се присъединяваме с благопожелание и сърдечен благослов към всички онези, които ще трябва, съобразно законодателството в нашата страна, да изпълняват своите функции на местна власт. Всички знаете поговорката „Глас народен – глас Божи”, тъй че всеки един от тук стоящите избраници трябва да знаят, че това избраничество им е възложено от Бога чрез народа. За това им пожелаваме да се трудят с отговорност в своето поприще, защото даването на клетва е свещен акт.”

Новият кмет на община Белоградчик – Боян Минков произнесе първата си реч след встъпване във власт. Той се обърна към присъстващите с думите: „Искам да честитя на всички общински съветници и искам да честитя на всички вас за това че избрахте този общински съвет, който ще ви служи. Искам да благодаря първо на моето семейство, на моите приятели, които повярваха в нас. Вярвам, че само след месец този общински съвет ще покаже, че в единство с кмет ще работи така както трябва да бъде.”

Най-възрастният сред общинските съветници – Борис Николов, ръководи заседанието за избор на председател на Общински съвет. Номинирани бяха Ангел Георгиев и Борис Николов. След тайно гласуване бе избран Ангел Георгиев, който получи 7 гласа.

Първото заседание на ОбС – Белоградчик бе закрито от новият председател Ангел Георгиев.

Снимки: Пресслужба Община Белоградчик

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!