Природна медицина от Перу, част втора

В град Куско, Перу, Южна Америка, се намира Медицински център Bionaturist. Javier García Adrianzén, масажист, практикуващ шиацу-рефлексология на краката, дава някои лесни и ефикасни начини за лечение на широко разпространени болести.

Ето съветите на Хавиер Гарсия:

Храносмилане

Канелата, поръсена с две супени лъжици мед, приета преди хранене, може да намали киселинността и да смила дори най-тежките храни.

Настинки и грип

Учен от Испания доказа, че медът съдържа естествена съставка, която убива микробите на грипа и предпазва пациентите от настинка. Тези, които страдат от тежка настинка, могат да приемат една супена лъжица топъл мед с 1/4 чаена лъжичка канела в продължение на три дни. Този процес лекува всяка настинка и изчиства синузита.

Дълголетие

Чаят с мед и канела, приеман редовно, намалява увреждането на тъканите, причинено от напредналата възраст. Вземете четири супени лъжици мед, една супена лъжица канела на прах и три чаши вряща вода, за да направите чай. Пийте по една четвърт чаша, три до четири пъти на ден. Поддържа кожата свежа и намалява уврежданията, причинени от стареенето на тъканите и свободните радикали, удължавайки редовно периода на жизненост до повече от 100 години.

Холестерол

Две супени лъжици мед и три чаени лъжички смляна канела, смесени с 16 унции чай, приложени на пациент с високи нива на холестерол, намаляват кръвните му нива с 10 процента през първите два часа от лечението. Както бе споменато по-горе за пациенти с артрит, ако се приема три пъти на ден, всяко хронично холестеролно заболяване се излекува. Според информацията в това списание, чистият мед, приеман ежедневно като храна, помага за намаляване на холестерола.

Стомах

Медът, приет с канела, помага и за излекуване на стомаха, изчиства и дори лекува напълно язви. Изследвания, направени в Индия и Япония, разкриват, че медът и канелата намаляват газовете в храносмилателната система.

Кожни инфекции

Прилагането на мед и канела в равни части върху засегнатите части лекува екземи и всички видове кожни инфекции.

Черни точки

Смесете три супени лъжици мед и една – канела на прах. Тази смес може да нанесете върху пъпките преди лягане, като на следващия ден измийте с топла вода. Ако се прави в продължение на две седмици, пъпките ще изчезнат от корена.

Природна медицина от Перу, част първа

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!