Подбор на кандидатите за Международната парламентарна стипендия на Германския парламент

Делегация от Федерална република Германия ще посети София от 21. до 24. ноември 2023 г. по повод избора на кандидати от България и Румъния за Международната парламентарна стипендия на Германския Бундестаг (Internationales Parlaments-Stipendium, IPS), съобщиха от Посолство на Федерална република Германия София, Отдел „Комуникации и култура“. Делегацията ще бъде ръководена от депутата Хендрик Хопенщет.

В рамките на програмата от 1 март до 31 юли 2024 г. общо 120 стипендианти от 50 държави ще получат възможността да се запознаят с парламентарната система на Федералната Република. Целта на програмата е да представи на участниците от близо политическите особености и демократичния процес на взимане на решения в Германия. Стипендиантите ще работят три месеца в кабинета на депутат в Бундестага, ще участват в семинари и също така могат да присъстват на лекции в берлинските университети.

Програмата е под патронажа на президента на германския Бундестаг и се провежда в сътрудничество с трите берлински университети. Всички разходи по пътуването, престоя и необходимите застраховки, както и месечната стипендия се поемат от Германския парламент. По-подробна информация за програмата можете да намерите на интернет страницата: http://www.bundestag.de/ips.

По време на престоя си в София делегацията ще се срещне с политици и представители от икономиката, културата и гражданското общество в България. Предвидена е и среща с бивши участници в програмата. В много държави бившите стипендианти са обединени в сдружения, за да поддържат диалога и контакта помежду си.

За допълнителна информация може да се обърнете към Посолството на Германия в София на телефон 02 918 38 187 или имейл: pr-100@sofi.diplo.de.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!