Защо се кара в насрещното от Видин в посока Моста

След моята публикация Хаосът на пътя до Видин, Петьо Николов, шофьор на камион, обясни защо са принудени да преминават в насрещното движение, преди да се качат на Дунав мост Видин – Калафат:

„От Видин съм и съм международен шофьор. Ще ви обясня как стоят нещата.

Така, на първо място няма знаци преди моста, че е забранено паркирането и престоя на МПС. Значи, пътува колегата към моста, свършва му времето за шофиране и трябва да спре или за 45 мин., или за поне 9 часа пауза по закон. Той го прави в дясната лента, тоест ляга да спи… До лампите пътят е широк и позволява на другите колеги, които имат време за каране, да се придвижват така, че да не „запушват“ лентата за леки МПС. И тук идва „интересното“. След лампите пътят вече не позволява тройно преминаване. С други думи казусът е, че колегите, които могат да карат, трябва да изпреварят спящите такива в дясна лента и оттам става блокирането на лентата за движение на леките коли. Това не се прави умишлено, както незнаещите си мислят – шофьорите просто нямат избор!

Виновни за хаоса най-малко са водачите на камиони, на които това им е работата .

Когато на времето не е мислено с главата да има нещо като аварийна лента за тези, които са на пауза, се получава този резултат.

Изход от ситуацията за сега няма, чак след като се премахне граничния контрол тогава.

Да, няма смисъл да се звънни на 112, защото Пътна полиция просто няма какво да направи – нито може да премести камионите, защото няма накъде. Не могат и да санкционират „запушващите“ лентата, защото те също няма накъде да отидат .

За всички, които не знаят, ще кажа от къде служителите на моста отиват на работа – ами просто ползват бариерата на будката на КАТ, която е от отсрещната страна и оттам карат в насрещното около 100 м, за да се включат на светофара и да влязат на чистата своя лента, вече нагоре по моста. Сега изясни ли ви се ситуацията, дами и господа?“

Казано накратко, хаосът в движението преди качването на моста е заложен още с проектирането на трансграничното съоръжение. И нито в Министерство на транспорта са го отчели, за да го оправят, нито в Звеното към това Министерство и Строителния надзор… Чакаме Шенген някой ден…

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!