Пияни, катастрофа, крадци, пожари

20-годишен от Белоградчик е бил задържан в полицейския арест за извършен грабеж от частен дом в градчето, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Снощи около 22 часа той е проникнал в дома на 38-годишен и след употреба на физическа сила отнел мобилен телефон. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия около полунощ авторът на деянието е установен и задържан. Откраднатият телефон е намерен и иззет по надлежния ред с протокол за доброволно предаване. Работата на разследващите продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

Резултати от проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу конвенционалната престъпност: На 8 декември служители на РУ-Видин, пътни полицаи и екипи на жандармерията предприели контролни и превантивни действия на територията на видинския кв. „Нов път“. Униформените проверили 98 лица (8 от тях – криминален контингент) и 82 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 12 акта, 28 фиша и връчили 8 електронни фиша.

Към 10 часа, на ситуиран контролно-пропускателен пункт по пътя от с. Новоселци в посока кв. „Нов път“, униформените спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на 48-годишния водач – местен жител, отчела наличие на алкохол 1.75 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за изследване. Той бил задържан в ареста за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

В хода на операцията при извършени проверки на три частни адреса полицаите установили общо 10 кубика немаркирани дърва. Горски служители съставили на стопаните актове по Закона за горите. По случаите в районното управление са образувани три преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

26-годишен от с. Плешивец, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 8 декември около 13.35 часа в с. Ружинци униформени спрели за проверка „БМВ“ с врачанска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1.67 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за изследване. По случая в РУ-Белоградчик е образувано бързо производство.

На 9 декември в 8.25 часа на тел.112 постъпил сигнал за извършена кражба от хранителен магазин в с. Рупци. Обект на посегателството били сумата от около 600 лв и неуточнено към момента количество цигари. В търговския обект било проникнато след взломяване на алуминиева врата. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Криминалисти от РУ-Видин разследват случая, образувано е досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 10 декември до 5 часа тази сутрин полицейските служители са реагирали на 19 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 156 лица и 128 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения съставили 19 акта и 21 фиша.

На 8 декември около 11.20 часа в гр. Видин на ул. „Редута“, в района на кръстовището с ул. „Владикина“, е възникнало пътнотранспортно произшествие. Лек автомобил „Ситроен“ с видинска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от с. Иново при опит за изпреварване е блъснал велосипедист – 76-годишен видинчанин. Пострадалият бил настанен във видинската болница с опасност за живота, а по-късно транспортиран за лечение в болнично заведение в гр. Плевен. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 0.94 промила. Той бил задържан в ареста на РУ-Видин, привлечен е в качеството на обвиняем по образуваното по случая досъдебно производство, а с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Видин мярката за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава.

На 8 декември в 15.37 часа постъпил сигнал за пожар в кошара в с. Капитановци. В гасенето на пламъците са се включили четири екипа на РСПБЗН-Видин. Причината за пожара – късо съединение. Огънят унищожил 150 кв.м покривна конструкция, около 120 кв. м от сградата, домашно имущество, мебели, бяла, черна и компютърна техника. Спасени били съседни шест сгради и един лек автомобил.

На 9 декември, след постъпил сигнал в 1.09 часа, огнеборците гасили запален пластмасов контейнер за смет в к-с „Крум Бъчваров“ в областния град. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили контейнера, спасени били паркираните в близост три леки коли.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!