Ако и четиримата депутати, избрани от Видин, бяха така активни…

„73 милиона лева залегнаха в държавния бюджет за 2024 год. за 11-те общините в област Видин“, съобщи Любен Иванов, депутат от Видин. И допълни:

„След множество предложения и колебания успяхме да разширим първоначалната редакция на чл. 107 от Закона за държавния бюджет и да включим възможността средства да бъдат насочвани и към извършването на благоустройствени дейности в населените места. Това ни позволи, заедно с Община Видин, скоростно да подготвим и внесем за финансиране реконструкцията на Крайдунавския парк в областния град, за който ще бъдат отделени повече от 18 милиона лева и 5-тия етап от пешеходната ни зона от Спортна зала „Фестивална“ до ОД на МВР Полиция /3.1 мил. лева/. Наред с тези два особено важни за облика на централната част на града ни проекта успяхме да осигурим финансиране и за обновяване на двата подхода към града от към гр. Дунавци и от към с. Новоселци, както и пътя за с. Въртоп, който е в окаяно състояние. За тези три проекта общата предвидена сума е 16 мил. лева.

Изключително съм щастлив, че в синхрон с ръководството на Община Видин, скоростно подготвихме и внесохме, а Министерството на финансите откликна и заложи в Закона за държавния бюджет за 2024 год. и средства в размер на над 1 300 000 лв. за проектиране реконструкцията на футболния стадион в гр. Видин, Гребната база, Речна гара Видин, Спортна зала „Фестивална“, старата дизелова централа, пътя до с. Каленик и пътя до с. Гомотарци и Кошава, междублокови пространства и улици в кварталите на Видин, както и подмяна на осветлението в града.

За мен лично удовлетворение е, че в държавния бюджет на България за 2024 г. се заложи и финансиране в размер на 4 300 000 лв на приоритетен за мен още като областен управител обект: участъка от Път VID1121: /III-141, Кула – Грамада/ – Полетковци – Старопатица – граница общини (Кула – Макреш) – Раковица /III-1412/ от км 14+012.00 до км 18+637,45 (Участък на територията на общ. Макреш).“

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!