Видин в класацията на Lonely Planet за най-добри места за туризъм през 2024-та

Нашият град е представен с две снимки в Българският Дунавски лимес и топ 10 на категорията „Струва си парите“, заедно с Бенин, Монголия, Чили и Мароко на известния туристически пътеводител Lonely Planet. Показани са фотографии на крепостта „Баба Вида“ и на Синагогата, преди реставрацията.

„Тези впечатляващи останки не растат по дърветата. Те са вкопани дълбоко в земите, очертавали в древността северните предели на Римската империя. Така популярният туристически пътеводител Lonely Planet описва Дунавския лимес между България и Румъния“, съобщават от https://www.lonelyplanet.com.

Експертите на издателството са наредили българските забележителности сред най-привлекателните за посещение в класацията си топ 10 за 2024 г. Старините са ценни, а разходите за посещението им – умерени, затова те са на 4-о място в категорията “Най-добро съотношение цена – качество”. Този критерий е нов – заедно с “Устойчиво развитие” и е включен за първи път в класирането по случай 50-годишнината на издателство Lonely Planet.

Ежегодният рейтинг се прави в още 3 сектора – държави, градове и региони, и тази година откроява 50 обекта, които си струва да се видят.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!