Антични монети и предмети задържаха на Дунав мост Видин – Калафат

22 кг антични монети и предмети задържаха митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница Русе при извършена проверка на лек автомобил в района на Дунав мост Видин – Калафат, съобщават от Пресцентъра на Агенция „Митници“.

Митническите служители са отклонили за щателна митническа проверка пристигналия лек автомобил. В конструктивните кухини на облегалките на седалките инспекторите са установили пакети, опаковани с найлон и черно тиксо. Водачът на превозното средство е заявил, че в тях има монети. За случая незабавно е уведомено Гранично полицейско управление на МВР гр. Видин и разследващия полицай. В условията на неотложност е извършено претърсване и изземване. Описано е съдържанието на намерените 21 брой пакети – множество предмети с монетна форма от бял и жълт метал, фрагменти, предмети с форма на накити и други, имащи признаци на артефакти. По-голяма част от тях са покрити с патина.

Водачът на автомобила – Б.Ш., е привлечен в качеството на обвиняем за опит за изнасяне на културни ценности през границата на страната. Понастоящем с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура–Видин да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

Снимка: Пресцентър Агенция „Митници“

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!