Полицейска операция откри незаконни оръжия и боеприпаси

Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност проведоха днес полицаите от РУ-Кула. В акцията участваха и пет екипа на жандармерията, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Активни превантивни и контролни действия предприеха рано тази сутрин служителите на МВР в населени места на териториите на общините Кула, Макреш, Грамада и Бойница. Операцията имаше за цел противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и подобряване на пътната безопасност.

На ситуирани пет контролно-пропускателни пункта екипите провериха 138 моторни превозни средства и 174 лица. За констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата съставиха четири акта и 21 фиша.

Униформените извършиха и контролни проверки в шест търговски обекта и едно питейно заведение. Акцията имаше за цел и активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения, полицейските служители съставиха осем предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

В хода на операцията, с полицейска мярка за срок до 24 часа, е задържан 57-годишен от с. Макреш. В дома му разследващите откриха и иззеха незаконно притежавана пушка, 22 ловни патрона и нерегистриран по надлежния ред газов пистолет. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

В дома на 38-годишен жител на същото село служителите на реда установиха 18 патрона 12-ти калибър, съхранявани в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ). По случая в районното управление е заведена преписка.

Снимка: Пресцентър МВР Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!