Как календари помогнаха на деца

Приключи кампанията „Да подарим усмивки на видински деца“, организирана от БЧК – Видин и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН), съобщиха от регионалната структура на БЧК в града.

През месец януари Червенокръстците продължават с реализирането на кампанията. Със събраните средства от продажбата на календари за 2024 година, направени с изключителното съдействие на ръководството и служителите на РД ПБЗН – Видин, те закупуват и подготвят 104 броя хранителни пакети с лакомства и продукти от първа необходимост за деца от 5 детски градини в областта.

На 25 януари, съвместно с комисар Стилян Пешев, директор на РД ПБЗН – Видин, те посещават детска градина „Тодор Титоренков” в град Грамада и подаряват на малчуганите хранителен пакет и пакет с дрехи, предоставени от Национален съвет на БЧК. Следващата спирка е детска градина „Йонка Маркова“ в село Бойница, където са зарадвани четиринадесет усмихнати деца.

Последните дни на януари представители на БЧК – Видин посещават още три детски градини в селата Гара Орешец, Макреш и Раковица. Предоставят хранителни пакети с лакомства и продукти от първа необходимост за семействата на децата и пакет с дрехи за децата, предоставени от Национален съвет на БЧК. Навсякъде децата благодарят с песни, стихчета и много усмивки.

За осъществяването на тази идея от БЧК – Видин изказват благодарност за пореден път на взелите участие над 30 служители на РД ПБЗН – Видин и доброволци на БМЧК – Видин.

Снимки: Пресцентър на БЧК – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!