Видинска фирма – “Инвеститор на годината”

Българската агенция за инвестиции организира за 18-а година наградите „Инвеститор на годината“. По време на церемонията се отличават най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2023 година. В събитието участваха вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министри, заместник-министри, представители на дипломатическия корпус, депутати и други, съобщиха от Пресцентъра на министерство на транспорта и съобщенията.

Министър Гвоздейков връчи наградата в категория „Инвестиция в човешки капитал“ на „Технически компоненти България“ ЕООД. Компанията е създадена в гр. Видин и работи в областта на електрониката, произвеждайки компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация.

„Вашата компания заслужава признание и заради факта, че осигурява работа на висококвалифицирани кадри именно в Северозападна България и дава тласък на икономическото развитие на този регион“, коментира Георги Гвоздейков. Той подчерта, че тази инвестиция ще отвори поетапно 500 нови работни места в рамките на 3 години. По думите му сектор “Електроника” генерира 11% от износа и 5,7% от БВП на страната.

Инвестициите в хората и развитието на човешкия капитал са основният компонент, който движи всеки един успешен бизнес модел. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на официалната церемония „Инвеститор на годината 2023“.

Снимка: Личен архив Мартин Петров

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!