„Първа копка“ на Център за високи постижения в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“

Директорът на училището Насенка Димитрова представи проекта, като подчерта, че неговата главна цел е осигуряване на модерна и високо-технологична материална база, която да предоставя възможност за съвременно обучение по професионална подготовка на учениците в рамките на училищното образование, отговарящо на обществените трансформации в XXI век и променящите се изисквания на пазара на труда. Училището е едно от общо 28 професионални гимназии, които ще получат статут на Център за високи постижения в професионалното образование и обучение.

На символичната „първа копка“ присъстваха: Борислава Борисова, заместник-кмет на община Видин; Иво Атанасов, областен управител; Ани Арутюнян, заместник-областен управител; Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието; представители на фирмата-изпълнител; работодатели и гости.

„Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ е едно от водещите авторитетни учебни заведения в област Видин, предпочитано от ученици за продължаване на тяхното образование. Изграждането на Центъра е поредното доказателство в търсенето на възможности за иновативни модели и тяхното прилагане в образователния процес“ – отбеляза в словото си заместник-кметът. От името на д-р Ценков, кмет на Община Видин и от свое име, тя поздрави ръководството и педагогическия екип на училището за спечеления проект и пожела успех в бъдещите дейности.

По проекта се предвижда извършване на строително-ремонтни работи за превръщане на училищен учебно-производствен корпус в учебна сграда с модерно обзаведени и оборудвани кабинети за енергетика, електроника, компютърна техника, цифрова и аналогова схемотехника и други. Предвидени са също обособяването на фитнес център и многофункционална конферентна зала за работа по проекти, презентации и видео-конферетнти връзки. В Центъра ще се предлагат и краткосрочни квалификации за продължаващо обучение на възрастни – безработни и заети лица които да отговорят на потребностите за развитието на бизнеса.

Общата стойност на договора е в размер на 3 462 856,70 лв., от които 2 885 713,92 лв. безвъзмездна финансова подкрепа по Механизма за възстановяване и устойчивост на Европейския съюз и национално съфинансиране на стойност 577 142,78 лв.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!