XXVIII Държавно първенство по канадска борба в Белоградчик

В състезанието за юноши, мъже, жени и ветерани, провело се от 12-ти до 14-ти април, участваха най-добрите състезатели на България. Победителите ще представляват страната ни на Европейското първенство през месец май в Братислава, Словакия и на Световното първенство през месец август в Кишинев, Молдова, съобщиха от Пресслужбата на Белоградчик.

Официални гости на откриването бяха: Боян Минков – кмет на община Белоградчик, Тодор Бъзински – дългогодишен спонсор на Федерацията и Асен Хаджитодоров – президент на Световната федерация по канадска борба.

По традиция всяка година Федерацията награждава своите спортисти. Тази година наградени бяха световните европейски шампиони Димитрина Петрова и Сашо Андреев. От името на Българската федерация по канадска борба бяха изразени благодарности към Министерство на младежта и спорта, Община Белоградчик и на дългогодишните спонсори – Бъзински. Като израз на дълбока признателност, на представителите бяха дадени почетни плакети.

В своята приветствена реч кметът Боян Минков пожела успех на всички състезатели и допълни: „Изключително съм щастлив, че Белоградчик отново е домакин на Държавното първенство по канадска борба, защото нашата амбиция е градът ни да се превърне в център за спортни събития. За това ви казвам добре дошли! Искам специално да благодаря и на Асен Хаджитодоров и на братя Милен и Тодор Бъзински, без които нищо от това нямаше да може да се случи.“

Първенството протече в два поредни дни – лява и дясна ръка. В спортната надпревара участваха и хора с увреждания. Над 200 бяха състезателите, сред които бяха и утвърдени в този спорт имана: Сашо Андреев, Божидар Симеонов, Георги Цветков, Красимир Костадинов – многократни европейски и световни шампиони. Те отново заеха първите призови места.

В отборното класиране за мъже, жени, юноши и девойки победител бе клуб „Армспорт Банско“, а отборен шампион при хората с увреждания е „СКИ Армстронг Варна“.

Снимки: Пресцентър Община Белоградчик

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!