Във Видин не се разбраха за състава на РИК

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин за провеждане на избори за народни представители и членове на Европейския парламент от Република България на 9 юни 2024 година, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация. На проведените днес консултации, водени от областния управител Иво Атанасов, присъстваха заместник областният управител Ани Арутюнян, упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание, както и служители на областна администрация Видин.

Атанасов даде разяснения за квотното разпределение на партиите и коалициите в съставите на районните избирателни комисии, според решение на ЦИК. РИК 05 в област Видин ще се състои от 13 членове, в това число председател, четирима зам.- председатели и секретар. Квотното разпределение е както следва: 4-ма членове от коалиция „ГЕРБ-СДС“; 3-ма членове от коалиция „Продължаваме промяната“ – Демократична България“; по 2-ма членове от ПП ДПС и ПП „Възраждане“ и по един члин от коалиция „БСП за България” и ПП „Има такъв народ“.

По време на консултациите представителите на партиите и коалициите не постигнаха консенсус за секретарското място.

Документите от проведените консултации се изпращат днес на Централната избирателна комисия за назначаване на РИК – Видин. В областна администрация Видин са подсигурени всички условия за работата на комисията, която ще се помещава в Заседателна зала № 1. След като бъде назначена от ЦИК, РИК ще осъществява правомощията си от 20.04.2024 г. до 23.06.2024 г., включително (до 14 дни след провеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители).

Снимка: Пресцентър Областна администрация

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!