Малки лазарки преди празника

Над 90 малчугани от детска градина „Синчец“ и филиал „Вида“ пресъздадоха народния обичай „лазаруване“ в Културен център „Жул Паскин“, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин. Момиченцата и момченцата, облечени с пъстри носии, успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета.

Заместник-кметът Борислава Борисова поздрави децата за прекрасното представяне: „За мен е удоволствие да Ви приветствам от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и лично от свое име с отбелязването на Лазаровден – един от най-хубавите пролетни празници. Скъпи учители, Вие възпитавате нашите деца от малки да обичат и почитат българските традиции и обичаи. По този начин се съхранява народното ни творчество и българщината“ – каза Борисова и използва повода да честити настъпващите светли християнски празници. Тя пожела във всеки дом да има мир, любов и топлина.

Специално участие в тържеството взеха изпълнителите от детския танцов състав към Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ с хореограф Димитър Карчев.

Лазаровден е един от най-цветните и жизнерадостни празници в българския народен календар, отбелязва се в седмицата преди Великден./p>

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!