Инвестиционни перспективи за общините в Северозападна България

Регионален форум за подобряване възможностите за сътрудничество между общините в Северозападна България се проведе днес в Белоградчик, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация. На срещата бяха обсъдени инвестиционни перспективи и предизвикателства пред общините в Северозападния край за периода 2024-2027 г., както и планирани проекти по Фонда за общински инвестиции и програмата за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Като приоритетна задача за област Видин заместник областният управител на област Видин Ани Арутюнян посочи строителството на скоростния път между Видин и Ботевград в цялост, заедно с изграждането на тунел под прохода „Петрохан“, като изрази надежда, че продължаващите съвместни усилия на национални и регионални институции ще успеят да дадат очаквания резултат за жителите на региона.

Домакин на форума, който е част от инициативата на Камарата на строителите в България (КСБ) за провеждане на срещи на ОП на КСБ в страната с местните власти за мандат 2023-2027 г., бе председателят на ОП на КСБ – Видин Орлин Бишков.

На срещата присъстваха: зам.-председателят на 49-ото НС и член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Росица Кирова, кметове на общини от Северозападна България, председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изпълнителният директор на Камарата арх. Иван Несторов и др.

Снимка: Пресцентър Областна управа

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!