Полицейски „удар“ в Кула

Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи в хода на предприети активни действия срещу разпространението на наркотици и нередовна акцизна стока в региона, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. 130 грама марихуана и 10000 къса цигари без български акцизен бандерол иззели снощи служители на РУ-Кула. По случая е задържан 46-годишен жител на градчето. Около 21.05 часа на главен път Е-79 униформени спрели за проверка товарен автомобил с монтанска регистрация – влекач „Мерцедес“ с прикачено полуремарке. При извършеното в условията на неотложност претърсване в превозното средство полицаите открили и иззели 50 стека цигари „Davidoff Gold“ и вакуумиран найлонов плик със 130 грама зелена листна маса. При полевия наркотест тревата е реагирала на канабис. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведен в ареста на районното управление. Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по чл.234, ал.1 и чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс. 30000 къса цигари без български акцизен бандерол са иззели тази нощ служители на РУ-Белоградчик. Кашоните с нередовната акцизна стока били открити в багажника на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с видинска регистрация, проверен на кръстовище в махала Фалковец. Оперативна група е извършила оглед на място. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан водачът на автомобила – 24-годишен мъж от гр. Белоградчик. Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс.

24-годишен столичанин, шофирал личния си лек автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Вчера, около 17.43 часа на ул. „Владикина“ във Видин, униформени спрели за проверка „БМВ“ със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на кокаин. Мъжът дал и проби за медицинско изследване. Превозното средство било иззето по надлежния ред и репатрирано за съхранение в база на МВР в областния град. По случая е образувано досъдебно производство.

При извършена проверка на частен адрес в гр. Дунавци полицейски и горски служители установили три кубика дърва, за които стопанинът не е представил превозен билет. Горските служители съставили констативен протокол. По случая е заведена преписка по чл.235 от Наказателния кодекс.

На 14 май около 16.30 часа по пътя след разклона за с. Бело поле полицейски служители спрели за проверка мотоциклет с монтанска регистрация, управляван от 17-годишен жител на селото. Последвалата справка изяснила, че младежът шофира без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние. По случая е образувано досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 15 май до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 28 сигнала. При осъществяване на контролната си дейност проверили 264 лица и 139 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 28 акта и 45 фиша.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!