Зодиакът от Магура (2)

Соня Мачорска

„Светът, в който живеем, ни дава 13 възможности за състояние на нашия дух. Искаш или не искаш, ти се раждаш в едно от тях. И така живееш.“ Това са мисли на Кирил Кирилов от Белоградчик. Инженерът, станал популярен с дългогодишните си вече изследвания върху непозната за нас Магура и нейните рисунки. (Продължение)

Вгледаният в себе си (25.12 – 21.01). Той има съзнание (ръце в кръг над главата), но те са затворени, което означава, че той не иска да знае нищо за вас. Интересува се само от себе си и от това, което е дошъл да прави. Ръцете на тази фигура не само, че са затворени, но са обърнати леко навътре, формата е сърцевидна. Което в Магура означава „искам“, „ще ми се“. С други думи, тези хора са дошли на този свят, за да изживеят някакви сладости, да си угодят за нещо, без да им се промени начинът на живот.

Неописуемите хора (22.01 – 18.02). Докато някои знаци имат само по няколко рисунки, Неописуемите имат около 30 различни варианта. Намират се най-вече в сцени, където се управляват делата на човечеството. Показани са, че много обичат да манипулират действителността, да работят с олтари, магии, да се явяват като месии, пророци, да обучават обществата и да ги подтикват да се развиват в едни или други посоки. Това са любимите им занимания. И ще използвам един народен термин, те са много пощаливи, т. е. да му се прииска на човек. Голяма част от техните фигури са с вдлъбнати ръце, което означава „искам“, т. е. те са склонни да им се прииска едно или друго нещо.

Наблюдатели и експериментатори (19.02 – 18.03). Тези хора нямат собствена глава. Което означава, че не са дошли да изпълнят някакви собствени или други задачи. Те са свободдни от тая гледна точка. В същото време тяхното съзнание е най-отвореното измежду всички фигури. Което значи, че са силно безкритични към идеите, с които се срещат и възприемат буквално всичко по пътя си. Изживяват го като тяхна мисъл. Интересното при тях е, че след сцени, в които са показани да взаимодействат, Наблюдтелят (Експериментаторът) винаги се отделя сам. Обичат усамотяването. Отиват, пробват нещо, осъзнават го и повече не им трябва, оттеглят се встрани. От тях не може да се очаква да доведат нещата до завършен вид, те не са и дошли за това, но пък много добре виждат, чуват и усещат всичко.

Даващата жена (19.03 – 15.04). Фигурата е женска, защото има черта през кръста. Тя е във възбудено състояние, ветрилообразно. Такива хора правят всичко със страст. Тях всичко ги вълнува. Те са много страстни и в интимен план. Довеждат нещата до завършен вид. Имат собствени идеи, собствена гледна точка за нещата. Имат голямо съзнание – нито много отворено, нито много затворено, те много добре разбират какво се случва . Дланите им са навън, което означава, че дават, даряват, служат, а и че с лекота излъчват своето състояние в околното пространство. Около тях никой не може да остане базразличен. Тези хора са особено добри в това да провокират останалите хора, да ги тласнат да се движат. Това е най-завършената, най-пълноценната магурска фигура, която съдържа всички геометрични елементи. Такъв човек практически не се нуждае от други хора. Той, обаче, е изключително привлекателен за останалите, което го прави опасен за тях. Т. е. става безценен за някого, на когото изобщо не му е нужен.

Безплътен маг, помощник (16.04 – 13.05). Фигурата е различна от всички останали. Тя няма плътно тяло, т. е. те не се интересуват от материалните дела в този свят. Заради това е възможно техният голям ум да изживява притеснения, свързани с материалното и умът им да се стреми към материята. Но духът им в никакъв случай – не. Те имат много фина, изтънчена душевност. Тези хора разбират прекрасно механизмите на случващото се. Отлично знаят как работи една държава. Ако трябва да свършат някаква работа, те много добре знаят с кого и как да говорят, колко струва услугата и т. н. Те са отлични специалисти и експерти. Идват без собствена глава, а за да свършат нещо за другите, които са ги извикали. Във фигурата няма елементи на страстта. Което означава, че са хладнокръвни.

Ангели и светци (14.05 – 10.06). Това са едни от най-трудните за взаимодействие хора. Те са представени отвъд граница, което означава, че много трудно допускат други в техния свят. Показано е, че от другата страна на границита стои чудовище. Ако искаш да се доближиш до такъв човек, задължително ще трябва да преминеш през изпитания. Означава още, че ще трябва да се откажат от собствения си начин на живот и да приема неговия. Ангелът (Светецът) е сроден със знака Дух със задача. Ангелът също има своя задача и е длъжен да я осъществи, но няма крака, т. е. не може сам. Единственото, което може да направи, е да благославя други, които работят по неговата тема. Благословията на тези хора прави така, че на благословените им върви изключително много в делата. Те се чувстват здрави, силни, енергични, вдъхновени, имат големи приходи – всичко им се получава с лекота. Но, ако някой ядоса Ангел (Светец) и „получи“ неговото проклятие, тогава едвам има сила да ходи. В една сцена е показан и друг вариант – Ангел (Светец) може да постигне изключителни обществени постижения, ако приеме да се „раздели“ с главата си. Т. е., ако изостави онова, което си е наумил и вложи собствената си енергия в изпълнението на нечий чужд замисъл. Показани са две интересни неща. Първото е, че ще се превърне в нещо като дух, вграден в дом, стопанство или царство, което значи, че напълно ще загуби себе си, но пък ще изгради дом, стопанство или царство. Второто е, че ще стане божествен владетел, ще се възкачи на трон, откъдето неговите възможности ще станат огромни, но тогава главата му няма да е неговата, защото не е свързана директно – „изнесена“ е малко над тялото. Това означава, че цял живот ще изпълнява чужди идеи.

„В Магурския зодиак става дума за човека въобще – казва Кирил Кирилов. – Рисунките са рисувани отдавна, но съответстват на хората сега. Това ме навежда на мисълта, че те винаги са си били такива. Или, казано по друг начин, когато и да има хора на тази планета, те ще са едни и същи. В Магура е показано, че времето е циклично. Всяко човечество разполага с 26 000 години. Правим, каквото правим, изтича това време и идва следващото. Рисунките са направени от онези преди нас, но те по мислене, по дух, са били същите като нас. В Магура има още нещо интересно. Развитието е показано в резултат на взаимодействие. А как взаимодействаме, показва Зодиака. Магура е била и остава едно училище за нас, хората.“

Снимки: Личен архив Кирил Кирилов

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!