Зодиакът от Магура

Соня Мачорска

„Светът, в който живеем, ни дава 13 възможности за състоянието на нашия дух. Искаш или не искаш, ти се раждаш в едно от тях. И така живееш.“ Това са мисли на Кирил Кирилов от Белоградчик. Инженерът, станал популярен с дългогодишните си вече изследвания върху непозната за нас Магура и нейните рисунки. „Тук всяко нещо е нарисувано нарочно по този начин, тъй като носи послание – казва той. – Изобразеният с висока шапка мъж, още от дълбоката античност означава бога Бал. А ние живеем на Балканите, думата Балкан може да се прочете и като Страна на Бога. В шумерсия език думата гур, означава род или потомство. Тогава кой е Балгур? Това са потомците на Бог.

Ако от тук са тръгвали хора, които да обучават на други места, е трябвало да са останали следи. Има над 2000 Магури по целия свят. Вероятността по случайност да създадеш името Магура е 1 на 93 млн., тоест, абсолютно невъзможна е случайността. Ако видите Магура на единя край на света и на другият, то те определено имат връзка. От тия имена 200 се изписват по един и същи начин. Когато името Магура е дадено за друго, освен за населено място, то винаги е дадено или за хълм, или за пещера, или за вода, която извира. Това означава, че онзи, който е кръщавал тези места с името Магура, е знаел много добре на какво съответства, което пък показва, че има един център, от който тръгва всичко. Най-масовата концентрация на имената с Магура е на Балканите, тук, където най-вероятно е произходът. Освен това, от всички места с това име, това тук е единственото, което е пещера на хълм от който извира извор!“

„Кой може да започне един разказ днес, да го прекъсне за 5 -10 хил. години и да го продължи все едно, че никога не е спирал? – пита риторично Кирил. – Това ми дава основание да считам, че рисунките не са направени в края на някаква цивилизация, а вдъхновени и ръководени от източник, който е извън човека.“

Привидният хаос в рисунките, които Кирил подрежда от най-простата до най-сложната, се оказват само … 13! По-късно установява, че те се разполагат много „удобно“ върху една лента с 13 сегмента, по смисъл. Самата лента се получава от въртенето на колело. Оказва се, че има един единствен начин за разполагането на рисунките върху самото колело, което пък е част от календара и така той „взима“ датите за всяка една от тях. Кирил споделя, че всъщност зодиаците в Магура са три – по дух, душа и тяло. Първият, за който говори, е този, който „подрежда“ човеците по дух. Което, според него означава, че от векове по дух хората са били и остават точно такива. Хороскопът на свободния дух. Кирил го обяснява по следния начин: този хороскоп описва как би се държал всеки човек, ако се почувства свободен – ако не се трогва, когато му се сърдят или когато никой не му се сърди. За този хороскоп всеки един от нас трябва да се абстрахира от онова, което е длъжен да прави в обществото като цяло, а да помисли какво би правил наистина. Ето и самият Магурски зодиак, който „се върти“ обратно на часовниковата стрелка:

Зародиш (11.06 – 08.07). Този знак съдържа цялото „нещо“ в себе си, но в непроявен вид. Родените в този период би трябвало да имат огромен заряд (потенциал), потребност да правят нещо, за да „разпознаят“ себе си, тъй като не знаят точно в каква посока са най-големите им заложби. Тези хора заемат всякакви позиции в обществото и държат на тях. Трудни са за разубеждаване. Особено привлекателни са. Много други искат да ги „притежават“.

Дух със задача (09.07 – 05.08) – Хора, склонни към действие. Те не чакат разрешение, за да действат. Те също имат голям заряд, заложби, които трябва да изпълнят и вече имат предварителна представа какво трябва да правят. Което означава, че не участват хаотично във всички житейски ситуации, а само в някои. Тези хора са много енергични и обаятелни. Много добри са в това да внушават и да обсебват.

Пеленаче (06.08 – 02.09) – Тези хора имат още по-ясна задача. Те много добре знаят и усещат коя ситуация и коя задача са за тях. Те действат непреднамерено, ръководейки се от естествения ход на нещата. От такъв човек не може да очаквате да ви измами, защото е намислил хитър план как да постигне неговото. У тях има известно детинско отношение към света, имат нужда от подкрепа на другите. Интересното за този знак от Магурския зодиак е, че в резултат на неговата поява възникват организираните начинания, напр.: фирми, институции, домове, стопанства, царства и т. н. Или когато те се появят там, където има хаос, то се подрежда, благодарение на техните качества.

Естественият човек (03.09 – 30.09) – Изключително склонни към действие хора, които не чакат разрешение за това. Фигурата е обърната наляво, което значи, че следва естествения ход на нещата. Те още по-добре от Пеленачето знаят и усещат коя ситуация и коя задача са за тях. Рядко попадат на места, които не им съответстват. Тази фигура има крака, което в Магурския зодиак означава, че довеждат до край започнатото. Обичат реда и го създават, не се подчиняват на вече създаден такъв. Силно интуитивни, подобно на животните със своя инстинкт и нюх. Много бързо „надушват“ нужното и подходящото. В ръката си този човек носи дар, за който изобщо не подозира. Този знак е неподатлив на „опитомяване“, не могат да му се сложат „юзди“. И, ако позволи да бъде „опитомен“, той губи този дар от ръцете си. Хора от този знак често помагат на изпаднали в беда и ги носят на гърба си.

Цивилизованият човек (01.10 – 28.10) – Той се получава след „опитомяването“ на Естествения. Фигурата му е обърната надясно, което означава, че е създаден преднамерен. Прави всичко с предварителна цел. Тези хора не действат спонтанно и от само себе си. Намислили са кога, къде, с кого, колко и т. н. Изключително умели, много бързо се поддават на обучение и владеят до съвършество своите занаяти. Фигурата има крака, което означава, че обожават да довършват делата си. Има вертикална черта, което означава, че са склонни към действие и не чакат разрешение за това. Проблем при тях е, че преследват цели, т. е. такъв човек лесно може да бъде манипулиран, ако му се задават (предоставят) нови и нови цели. Амбициозен човек, но податлив на манипулации.

Творецът (29.10 – 25.11) – Изключително склонни към взаимодействие хора, в Магура са изобразени във всички сексуални сцени. Към близки взаимодействия, не само полови. Те винаги достигат до някаква близост с другия. Спонтанни са, каквото и да вършат, им идва отвътре. Те са крайни, страстни. По никоя тема не са спокойни, винаги са крайни и страстни, което сигурно ги измъчва. Интересното за тях е, че във всеки седем от осем сцени, изобразени в Магура, те са отдясно, което значи, че са причина. Или че силно привличат останалите и е много трудно да им се устои. В същото време са податливи на внушение, обсебване и манипулации.

Устременият към вечен телесен живот (26.11 – 24.12) – В Магура насоченият нагоре триъгълник означава стремеж към вечен живот, перфектно тяло, здраве и благоденствие. Тези хора не са на Земята, за да „носят“ нови идеи, напротив, те взаимодействат с вече съществуващите и ги оптимизират (символът на ръцете нагоре), подреждат ги по нови, по-съвършени начини. Ръцете над главата символизират съзнанието. Те имат голямо зъзнание – много добре знаят къде се намират, какво правят на всеки един етап, защо са на това място. Отворът между ръцете е много малък, което означава, че не могат да бъдат манипулирани. Може да се каже, че „прецеждат“ всичко през тънка „цедка“. Тези хора са много прагматични, стабилни. В тяхната геометрична форма няма елементи, които се отнасят към възбудата и страстите. Такъв човек не може да бъде накаран да изпадне в крайност, те са хладнокръвни.

(следва)

Снимки: Личен архив Кирил Кирилов

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!