„Америка за България“ с конкурси за милион

Фондация „Америка за България“ стартира новата си програма „Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години“ с четири конкурса за финансиране на проекти на обща стойност един милион лева, съобщиха от Пресцентъра на неправителствената организация. Целта на програмата „Следващите 10“ е да бъдат подкрепени проектни предложения на български организации и сдружения, които да подпомогнат укрепването на частния сектор и демократичните институции в страната.

Одобрените проекти ще получат финансиране между 5 000 и 75 000 лева. Конкурсите по програмата покриват четирите области на работа на Фондацията и са отворени за кандидати от цялата страна.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 25 октомври 2020 г., 17:00 часа, чрез съответните интернет страници по-долу.

Добро управление на местно ниво. С този конкурс Фондация „Америка за България“ ще финансира проектни предложения, които повишават отчетността в разходването на публични средства и увеличават прозрачността в работата на публичните институции на областно или общинско ниво. Целта е укрепване на доброто управление и създаване на благоприятна среда за развитие на частния сектор. За повече подробности: https://us4bg.org/bg/rfp-bee/.

Наука с бъдеще. С този конкурс Фондация „Америка за България“ ще финансира проектни предложения на млади учени-иноватори в областта на природните науки, здравеопазването, земеделието и ветеринарната медицина. Идеите трябва да са с приложна насоченост, да са насочени към съществуващи проблеми и да имат потенциал за внедряване в практиката. Основната цел на конкурса е да насърчи и стимулира ранния етап на развитие на научни разработки и продукти. За повече подробности: https://us4bg.org/bg/rfp-bet/.

Онлайн учене. С този конкурс Фондация „Америка за България ще финансира проектни предложения, които да допринесат за намирането, разработването и тестването на интерактивни и адаптивни методологии за преподаване в електронна среда. Фокус на конкурса е училищното образование. За повече подробности: https://us4bg.org/bg/rfp-hum/.

Туризъм по Дунав. С този конкурс Фондация „Америка за България“ ще финансира проектни предложения, които да допринесат за развитието на Дунавския район като привлекателна туристическа дестинация с активни и жизнени местни общности. За повече подробности: https://us4bg.org/bg/rfp-tur/.

Въпроси, свързани с отделните конкурси, могат да се подават на имейл адреса за всеки конкурс (на съответната интернет страница) до 14:00 ч. на 6 октомври. Отговори на въпросите ще бъдат предоставени между 7 и 9 октомври чрез разяснителни уебинари във Фейсбук за всеки един от конкурсите, както и на интернет страницата на съответния конкурс. Подробности могат да бъдат намерени на конкурсните страницци.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!