Литийно шествие за Божия помощ за болните от COVID-19

Видинска света митрополия, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, провежда Литийни шествия за призоваване Божията помощ за изцеление на страдащите и избавяне от болестта COVID- 19 в центровете на Духовните околии в епархията.

На 19 ноември, четвъртък, в престолния за епархията гр. Видин, след архиерейска света Божествена Литургия в Катедралния храм „Св. Димитър Солунски“, от 11:30 часа, пред храма ще бъде отслужен водосвет.

В 12:00 часа, при биенето на църковните камбани Литийното шествие ще се отправи по ул. „Цар Симеон Велики“ към МБАЛ „Св. Петка“, където ще бъдат отправени молитви за здраве, изцеление и помощ при лечението на болните. Литията ще продължи по маршрут: ул. „Цар Михаил III Шишман“, ул. „Казармена“, ул. „Баба Вида“, ул. „Цар Иван Срацимир“, площад „Бдинци“, ул. „Градинска“, ул. „Екзарх Йосиф“ и ще завърши в Катедралния храм „Св. Димитър Солунски.“

На 20 ноември, петък, Литийно шествие ще се проведе в гр. Монтана. След Божествена света литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“, от 11:30 часа, пред храма ще бъде отслужен водосвет, след което от 12:00 часа Литията ще се отправи по маршрут: бул. „3-ти Март“, площад „Жеравица“, пешеходна зона до Драматичен театър, бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Цар Борис III” и ул. „Веренишка“. Шествието ще завърши в храм „Св.св. Кирил и Методий“.

На 20 ноември, петък, от 16:00 часа, ще бъде отслужен водосвет пред църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, гр. Берковица. В 16:30 часа, от храма ще се отправи Литийно шествие към централната зона на града и ще завърши в храм „Рождество Богородично“, където от 17:00 часа, ще бъде отслужена Празнична Вечерня в навечерието на големия християнски празник „Въведение Богородично“.

Датите за Литийните шествия в средищните градове на Кулска, Белоградчишка и Ломска духовни околии ще бъдат допълнително определени и оповестени.

Литийните шествия ще бъдат проведени при спазване на всички противоепидемични мерки.

Нека в дните на пост усърдно се помолим Бог да прояви Своята велика милост към всички страдащи, към лекуващите, управляващите и всички, които се трудят при сегашната усложнена от епидемията обстановка и ни даде благополучно избавление от болестта за наша телесна и духовна полза и спасение.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!