Турция с пълен локдаун три седмици

Поради влошаване на епидемиологичната обстановка, правителството на Турция въвежда пълен локдаун в страната, който ще влезе в сила от 19.00 ч. на 29.04.2021 г. и ще продължи до 05.00 ч. на 17.05.2021 г., съобщават от Външно министерство.

Сред основните мерки е пълно преустановяване на дейността на всички работодатели или преминаване към дистанционна работа от дома. Изключение от това правило е предвидено единствено за подробно изброени в циркулярна заповед на вътрешното министерство професии, дейности и работни места сред които – служители в областта на сигурността, работещи в здравните заведения и системата на лекарствоснабдяването, работещи в средствата за масово осведомяване, работници и служители в предприятия на критичната инфраструктура, селското стопанство, строителството, транспорта на хора и стоки, снабдяването с хранителни стоки, хотелиерството и ресторантьорството пр.

Търговските вериги за хранителни стоки ще бъдат отворени през седмицата от 10.00 ч. до 17.00 ч. и ще бъдат затворени в неделя. Кафенетата и ресторантите ще предлагат само услуги за доставка по домовете.

Всички междуградски пътувания ще могат да се реализират само в разрешителен режим, като общественият транспорт ще работи с 50% от капацитета си.

Обучението на деца и обучаващи се във всички институции, включително детските градини и яслите, ще бъде преустановено, а планираните изпити ще бъдат отложени.

Хотелите и местата за настаняване ще работят при спазване на наложените ограничения.

Освобождаване на чуждестранни граждани от наложените ограничения се отнася единствено за ползващите туристически услуги. Чуждестранни граждани с разрешения за пребиваване, със статут на временна закрила или кандидати за закрила и притежателите на статут, ще бъдат обект на наложените ограничения.

Условията за влизане и преминаване транзит през страната, въведени с оглед ограничаване на пандемията от COVID-19, остават непроменени, а именно – представяне на отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа при преминаване през сухопътните, морски и летищни ГКПП на Република Турция за всички пътници над 6-годишна възраст с изключение на транзитните пътници, които не напускат трансферната зона на съответното летище.

При необходимост от съдействие българските граждани в Турция могат да се обръщат към следните дипломатически представителства: Посолство на България в Анкара на следните телефонни линии: +90 312 467 20 71; 427 51 42 и дежурен телефон в извънработно време +90 312 467 20 71; 427 51 42; Генерално консулство на България в Истанбул на следните телефонни линии: +90 212 281 01 14 и +90 549 792 1529; Генерално консулство на България в Одрин на следните телефонни линии: +90 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни +90 533 7396140 и на дежурен телефон в почивни и празнични дни +90 533 6298164.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!