Летни занимания за деца и младежи във Видин

Програмата за юли 2021 във Видин представя Борислава Борисова, заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, както и служители в отдел „Хуманитарни дейности“.

„Преди около месец представихме лятната програма на Общината и можем да отчетем, че началото е доста успешно. Имаме вече записани 30 доброволци в доброволческата програма, като част от тях се включиха активно в организацията и провеждането на Summer Vibes Festival“, посочи заместник-кметът. Каква ще е следващата инициатива, в която доброволците ще могат да участват, съобщи Иванела Илиева, специалист „Етническа и интеграционна политика и вероизповедания“. „Идеята е да реновираме зеленчуковия пазар в кв. „Химик“, за да стане едно по-приветливо и приятно място както за хората, които развиват търговска дейност там, така и за тези, които пазаруват плодове и зеленчуци“, обясни Иванела Илиева, като изрази надежда, че на 8 юли доброволците отново ще се включат активно в тази акцията. „Целта на програмата е да възпитаваме децата към труд, да ги приучваме към опазване на всичко красиво, което е създадено около нас“, подчерта заместник-кметът Борисова.

Тя съобщи, че от понеделник (5 юли) започва и втората програма – лятната занималня за деца и младежи. Заместник-кметът обясни, че при избора на конкретни занимания са взети под внимание желанията на видинските деца и младежи, както и какви клубни форми и школи предлагат други институции и организации. „Спряхме се на следните занимания – фотография, плажен волейбол, плажен тенис, китара и брейк“, обясни Борислава Борисова.

Цветелина Красимирова, младши експерт „Младежки дейности, спорт и НПО“, уточни, че конкретните активности са подбрани след проведено онлайн анкетно проучване. „Вече е направен и график за заниманията. Важно е да уточня, че те са отворени за всички – няма значение дали някой е попълнил анкетна карта или не, всички могат да се включат в заниманията, които са абсолютно безплатни“, подчерта Цветелина Красимирова. Тя представи менторите, които също взеха участие в пресконференцията.

Георги Георгиев се занимава от 15 години активно с брейк, като заедно с формацията Shadow Crew има множество участия в цялата страна, а и в чужбина. Той очаква видинските деца и младежи на сцената на Художествената галерия всеки вторник и сряда от 19 до 21 часа, за да танцуват заедно брейк.

Кирил Василев ще води заниманията по китара. Той вече десет години обучава деца и смята, че учейки се да свирят на китара, децата не само се забавляват много, но и разширяват своя музикален кръгозор. Кирил Василев ще очаква всички желаещи в понеделник и четвъртък от 16 до 18 часа на втория етаж в Младежки дом – Видин.

Студентката трети курс „Медии и журналистика“ в УНСС Антонина Лозанова ще е ментор в курса по фотография. Младата видинчанка наскоро е завършила операторската школа към НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Тя призовава всички желаещи, дори и тези, които досега не са хващали фотоапарат, да се включат, за да изучат тайните на изкуството фотография и да погледнат Видин по един нов начин. Заниманията по фотография ще бъдат вторник и четвъртък от 10:30 ч. до 12:30 ч. в БиблиоПощата.

Антон Иванов ще ръководи заниманията по плажен волейбол. Той в продължение на доста години е бил състезател по волейбол, като първо тренира при Румен Груев, след това – при Снежка Генчева. Като студент е част от отбора по волейбол на Варненския свободен университет, бил е и състезател на „Черноморец“ – Бяла. От тази година Антон е състезател в професионални турнири по плажен волейбол. Той ще провежда занимания във вторник и четвъртък от 18 до 20 ч. на плажа до крепостта „Баба Вида“.

Това лято видинските деца и младежи ще имат възможност да се включат в нов за нашия град спорт – плажен тенис. Заниманията ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 18 до 20 часа на плажа до „Баба Вида“, под ръководството на Пламен Йонков, който е завършил Националната спортна академия.

По отношение на третата програма – платен стаж в Община Видин, вече е определена длъжността, на която ще бъдат назначени 20 стажанти – тя е служител почистване и озеленяване на паркове, съобщи заместник-кметът Борисова. На 5 юли на интернет страницата на Общината ще бъде публикувано заявлението за кандидатстване, както и длъжностната характеристика, с която всички заинтересовани ще могат да се запознаят. Ако кандидатите са непълнолетни, необходимо е да има и съгласие на техните родители. Детайли относно конкретните срокове съобщи Силвана Сюлейман, главен експерт „Култура и изкуства“ в Общината: „Кандидатстването ще стартира на 12 юли, а стажовете – от 1 август. След като обсъдихме внимателно, взехме решение младежите, които са се записали като доброволци към момента на подаване на документи за платения стаж, да имат предимство пред всички останали. Това е едно поощрение към тези млади хора, които с голямо желание се включиха в доброволческата програма“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!