Катастрофа, пожари, спасени щъркели

На 10 юли в с. Динково лек автомобил „Ауди“, шофиран от 34-годишен жител на гр. Лом, движейки се по ул. „Първа“ и приближавайки велосипедист не е успял да спре и го ударил с предната дясна част, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Велосипедистът – 14-годишен от гр. Първомай, бил транспортиран във видинската болница с охлузни рани по гърба. След преглед и оказана медицинска помощ момчето е освободено за домашно лечение. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 10 юли, след постъпил сигнал в 15.33 часа, екипи на РСПБЗН-Видин гасили пожар в дърводелска работилница на ул. „Васил Априлов“ в областния град. Пламъците унищожили 150 кв м покривна конструкция, седем дървообработващи машини и три кубика дървен материал. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора, спасени били близките шест сгради.

След сигнал, подаден в 17.40 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил пожар в трафопост на ул. “Гладстон“ в областния град. Причината – късо съединение. Пламъците унищожили трансформатор. Спасени били близките три сгради. Същия ден огнеборците гасили запалени отпадъци и сухи треви на ул. „Теодосий Търновски“ във Видин. При пожара няма нанесени материални щети.

На 11 юли, след постъпил сигнал в 11.30 часа, екип на РСПБЗН-Белоградчик е потушил пожар в частен двор в с. Ошане. Запалила се е суха трева в резултат на късо съединение – силният вятър преплел електрическите проводници, захранващи имота. Огънят унищожил два кубика дърва за огрев и пет автомобилни гуми. Спасени били четири сгради, три кубика дърва и щъркелово гнездо.

В неделя огнеборците реагирали и на шест сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци във видинския гробищния парк, сухи треви и храсти в близост до парк „Нора Пизанти“, в землището на Ново село и на два адреса – частни дворове в селата Косово и Бело поле, както и запалено стърнище в землището на Кутово.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!