Каналджии и мигранти

Всеки ден българските гранични полицаи залавят нелегално преминаващи границите ни хора, съобщават от Пресцентъра на МВР – Гранична полиция.

Последният случай е от с. Сладун, общ. Свиленград – в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, гранични полицейски служители от ГПУ – Свиленград извършили проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 38-годишен български гражданин. Първоначално водачът, забелязвайки патрулния автомобил, увеличил скоростта и опитал да избяга, но след кратко преследване е бил спрян от граничните наряди.

В колата били открити 9 граждани на Сирия – 7 мъже, жена и 11-годишно момиче. Установено било, че чужденците влезли в България от Турция в землището но село Сладун. Водачът е трябвало да ги закара във вътрешността на страната, като за това щял да получи възнаграждение. Той е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, като спрямо него предстои да бъде повдигнато обвинение. Чужденците ще бъдат настанен в миграционен център. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура – Хасково.

Ден преди това, в рамките на специализирана операция на българо-турската граница, служители от ГПУ-Малко Търново спрели за проверка в землището на село Близнак микробус „Фолксваген“ с двама български граждани. Граничните полицаи установили в микробуса 10 нелегални имигранти без документи за самоличност, определящи се за сирийски граждани. Чужденците и двамата каналджии са задържани в ГПУ-Малко Търново. Задържани са още трима българи, съпричастни към незаконния трафик на чуждите граждани. Те са пътували с лек автомобил заедно с микробуса.

Установява се самоличността на нелегалните имигранти. Срещу каналджиите е образувано бързо производство. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Бургас.

На 31 юли граничните полицаи и служители на жандармерията спрели за проверка в землището на с. Княжево, общ. Тополовград, товарен микробус “Ивеко” с водач 60-годишен мъж от Любимец. При проверката в автомобила са установени 12 незаконни имигранти, мъже, без документи, които заявили, че са от Афганистан. Те са задържани заедно с шофьора в ГПУ-Елхово. Образувано е досъдебно производство за каналджийство срещу водача и бързи производства срещу имигрантите за незаконно преминаване на границата под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол.

На 31 юли на главен път I – 9, между бургаските села Крушевец и Маринка, гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново и служители на жандармерията извършили проверка на товарен автомобил „Мерцедес“ с 53-годишен водач от София. При извършената проверка в товарния отсек са установени 13 нелегални имигранти без документи за самоличност, по техни данни граждани на Ирак и Сирия. Те са задържани заедно с шофьора. С постановление на Районна прокуратура – Бургас 53-годишният водач е привлечен като обвиняем за подпомагане на мигрантите.

Всичките 25 незаконни имигранти са предадени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Снимка: Пресцентъра на МВР – Гранична полиция.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!