Вечерта след полицейската акция в Арчар

Разследващите иззели 45 кубика немаркирани дърва, канабис, предмети с белези на културно-исторически ценности и металотърсачи, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

В днешната акция за противодействие на конвенционалната престъпност и профилактиране на активния криминален контингент участваха служители от всички структури на областната дирекция на МВР – Видин – районното управление, криминална, икономическа и пътна полиция, както и седем екипа на жандармерията. Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на вътрешното ведомство – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността.

В хода на акцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани двама жители на селото. Образувани са три досъдебни производства: в дома на 29-годишен разследващите открили и иззели 13 керамични предмета, носещи белези на културно-исторически ценности и два металотърсача; от 19-годишен младеж криминалистите иззели топчета зелена листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест; 25 кубика дърва без контролна горска марка установили проверяващите в двора на 78-годишен жител на селото.

При проверки на други пет адреса полицейските служители открили и иззели още 20 кубика дърва без контролна горска марка. По случаите са образувани предварителни проверки.

Общото количество на иззетата немаркирана дървесина в хода на акцията възлиза на 45 кубика.

При извършената контролна дейност в селото и района униформените проверили 105 моторни превозни средства и 128 лица (17 от криминалния контингент), а за констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата съставили един акт и 24 фиша.

Полицейските служители съставили 17 предупредителни протоколи по чл.65 от ЗМВР и връчили 7 електронни фиша.

Специализираните полицейски операции в област Видин ще се провеждат регулярно, а планирането им ще се съобразява с текущите анализи на оперативната обстановка в региона.

Снимка: Пресцентър МВР Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!