Кметска пресконференция по актуални теми – първа част

Във връзка с „разбунените“ разисквания по повод на последната сесия на Общинския съвет във Видин и последвалите порои, залели половин Дунавци, кметската управа в града свика пресконференция.

Една от най-важните теми, според д-р Цветан Ценков, Кмет на Общината, е неприетото предложение №ПО-01-04-50/28.02.23г. относно провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на имот, частна общинска собственост с идент. 10971.503.94 по КК на гр. Видин с площ 733 кв. м., находящ се във Видин, к-с „Гео Милев“, бул. „Панония“ – разчистеният терен до стадиона и един от хипермаркетите, бивш несъстоял се строеж на плувен басейн в града.

Според Генади Велков, председател на Общинския съвет, „е много странно, че съветниците от ГЕРБ са гласували против, въпреки че има подписано споразумение за подкрепа на местната власт и споразумението не е отменено“.

Кметът показа плана за този терен и съобщи, че ще се насрочи нова сесия на Общинския съвет по този повод. На плана се вижда мястото на покрития пазар, паркинг за 44 коли, спортни площадки на мястото на сегашно разположените сергии и др. На срещата беше коментирано и отпадането от дневния ред на последното заседание на предложението за изработване на проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация.

Дали, обаче, мястото за покрития пазар ще е достатъчно за всички търговцци, вкл. и т. нар. битак, не е съвсем ясно.

Д-р Цветан Ценков коментира и негласуването от Общинския съвет на предложението за актуализация на Разчета за капиталовите разходи в Общината за 2023 година и това за изразходване на собствени средства за текущи ремонти на общински пътища и на улична пътна мрежа. Той подчерта, че за всяко населено място в Общината са предвидени средства за ремонт на улици, тротоари и други дейности и представи списък с над 30 обекта, които нямат да бъдат ремонтирани заради неприемането на тази точка на заседанието. Един от тях е булевард „Панония“. Спира се и осъществяването на друг идеен проект за изграждане на два тенис корта и игрище за баскетбол, волейбол и хандбал в района на Еничар капия.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!