Общинският съвет заработи

Двайсет общински съветници се регистрираха за участие в извънредната сесия на Общинския съвет днес и председателят Светослав Славчев даде ход на заседанието. Двама от тях са новорегистрираните, заели местата на двамата зам.-кметове.

Огнян Ценков, бивш кмет на Видин, призова да се приклюци с „цирка“ в Общинския съвет и обяви от трибуната, че ще бъде сформирана нова група общински съветници с представители от различните политически формации с цел:

По точка първа от дневния ред бяха предложени и избрани петима зам.-председатели на Общинския съвет: Величко Кирилов, Димитър Велков, Валери Сираков, Николай Николов и Тодор Вълчев.

Преди да започне работата по останалите точки от дневния ред, Кметът д-р Ценков призова народните избраници да работят за просперитета на Видин, като каза, че „времето на конфронтацията е отминало“:

Най-важната точка от днешното заседание бе проектът за бюджета на Община Видин за 2023 година по приходната и разходната част. Общинските съветници го гласуваха с две допълнителни корекции: за отпускане на средства в размер на 100 000 лева за два спортни клуба – 80 000 лева за ОФК „Бдин-1923“ и 20 000 лева за БК „Видабаскет“, както и 50 000 лева за текущ ремонт на санитарните възли в ОУ „Епископ Софроний Врачански“ в кв. „Нов път“.

От залата на общинския съвет отсъстваха без уважителни причини съветниците от ГЕРБ, които обявиха пресконференция днес след обяд, както и част от съветниците от ДПС.

Ще има ли реакция от Областния управител и за решенията от тази сесия и каква, предстои да разберем.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!