Иззеха иманярски находки в Белоградчик

Множество предмети, носещи белези на антични археологически артефакти и металотърсачи, установили вчера служители на РУ-Белоградчик на два адреса в градчето, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Процесуално–следствените действия били извършени в условията на неотложност. От частен имот, обитаван от 33-годишен, разследващите иззели 20 монети, различни метални предмети – с вид на пръстен, тока и фибули, и един металотърсач. От другия адрес, обитаван от 30-годишен, иззели една монета, връх от стрела и металотърсач. Откритите предмети не са били идентифицирани и регистрирани по надлежния ред, регламентиран в Закона за културното наследство. Работата по случаите продължава, в районното управление са образувани две досъдебни производства за престъпление по чл.278, ал.6 от Наказателния кодекс.

Близо 6,5 кубика немаркирани дърва без документи – доказващи законния им произход, установили вчера служители на РУ-Белоградчик и горското стопанство при съвместни проверки на два адреса в с. Бело поле. На стопаните съставили актове по Закона за горите. По случаите в районното управление са заведени две преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

Снощи, в 21.54 часа на тел.112 постъпил сигнал за кражба от хранителен магазин в с. Ясен. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Обект на посегателството били хранителни продукти на стойност около 200 лева и сумата от 20 лева. По случая работи РУ-Видин, образувано е досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 20 декември до 5 часа тази сутрин полицейските служители са реагирали на 11 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 224 лица и 167 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения съставили 25 акта и 77 фиша.

Снимката е илюстративна
Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!