Кражби, хванати крадци, пияни

44-годишен видинчанин, шофирал личния си автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 6 януари около 1.15 часа на ул. „Цар Михаил Шишман III“ униформени спрели за проверка „Ауди“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 2.13 промила. Мъжът дал и проба за изследване в ЦСМП. Превозното средство било иззето по надлежния ред и репатрирано за съхранение в база на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

На 6 януари, около 9.30 часа на изхода на гр. Кула, полицейски екип спрял за проверка специален товарен автомобил „Мицубиши Фузо“ с видинска регистрация – фирмена собственост. Превозното средство шофирал 65-годишен от Белоградчик. Униформените констатирали, че табелата с регистрационен номер, монтирана на задна горна греда на контейнера на автомобила е самоделна и не отговаря на БДС. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

На 5 януари при извършени проверки на два частни адреса в с. Арчар полицейските служители установили общо 7 кубика немаркирани дърва без документи, доказващи законния им произход. Пристигналите за съдействие на място горски служители съставили на стопаните актове по Закона за горите. По случаите в РУ-Видин са заведени две преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

40-годишен мъж и 33-годишна жена от с. Търговище – заподозрени в кражба на парична сума от къща в селото, са били задържани в ареста на РУ-Белоградчик. Посегателството било извършено във времето от м. декември м.г. до 5 януари т.г. Разследването по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.

На 7 януари в 14.30 часа на тел.112 постъпил сигнал за кражба на дизелово гориво от резервоара на турски товарен автомобил, паркиран в района на бензиностанция край гр. Дунавци. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Водачът заявил липсата на 100 литра гориво. По случая работи РУ-Видин, образувано е досъдебно производство.

На 7 януари жител на гр. Брегово сигнализирал на тел.112, че във времето от 2.30 до 6.30 часа същия ден, противозаконно бил отнет лекия му автомобил „Мерцедес“, паркиран пред дома му – незаключен, с ключ в контакта. По данни на тъжителя впоследствие колата била върната на същото място, със свалени и прибрани в купето предна броня и задна регистрационна табела. Оперативна група е извършила оглед. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 5 януари огнеборците гасили запалени сухи треви и храсти в землището на с. Рабиша. При пожара няма нанесени материални щети. На 6 януари огнеборците реагирали на два сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви в с. Косово и запалени отпадъци в метален контейнер за смет на ул. „Гладстон“ в областния град.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!