Трети открит урок в Брегово – „Обич за обич“

Трети урок и празник на музиката и поезията, на изкуството и красотата. Културен празник в Брегово, който се реализира един път месечно със собствени средства и усилия, без да се чакат проекти… С активното участие на Илияна Кръстева, директор на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“, на проф. Венелин Терзиев, които успяват да привлекат национално значими български изпълнители. И благодарение на положения труд на ученици и учители от училището. Събитието се провежда под патронажа на г-н Илиян Бърсанов – кмет на Община Брегово и със съдействието на Видинска Света Митрополия и местното Народно читалище „Развитие 1897 г.“.

За пореден път организатори и изпълнители показаха една различна среща на мечтите и пътищата към тях.

Възпитаници на училището рецитираха стихове на български автори, пяха и танцуваха.




Проф. Терзиев представи гостите на открития урок: Ирина Флорова – Капелова и Десислава Цветкова – актриси от Драматичен театър – Видин и Деян Неделчев, певец:



Програмата включваше специалното участия на Деян Неделчев, певец и композитор, носител на награди от международния фестивал „Златният Орфей“ и на още много наши и чужди отличия. На сцената оживяха песните, станали незабравим спомен от детството и младостта на поколения пораснали деца – „Обич за обич“ и „Като лъвовете“ – песен към популярното телевизионно шоу и др. И стана „чудото“ – когато той запя, деца започнаха да се качват при него на сцената и да танцуват! Магията на сцената ги завладяваше и той направи малък концерт, на който всички присъстваха ръкопляскаха и се радваха.



Уроци за несбъднатите мечти – както за децата, така и за техните родители. Уроци в едно нестандартно уникално училище в граничния град с неповторима директорка, родена във Варна, донесла сякаш морския дъх във Видин и Брегово, и уроци, които ще продължат.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!