Обществено обсъждане на Програмата за туризъм на Община Видин

На събитието присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, експерти от общинската администрация, представители на публични институции и други.

„Програмата на Община Видин за развитието на туризма се изготвя всяка година. В нея са включени дейности и мероприятия, чрез които се осъществява поддържане на инфраструктурата, обслужваща туризма, организиране на събития с местно и национално значение, които допринасят за развитието на туризма, реклама на туристическия продукт на Общината, участия в туристически борси и изложения. В така предложения Проект на Годишната програма за 2024 година целим да превърнем региона в целогодишна дестинация с различни по вид туристически предложения, богато разнообразие от културни събития, съчетани с историческо наследство и красива природа“ – подчерта заместник-кметът Борислава Борисова. Тя допълни, че общинската годишна програма за развитието на туризма е отворен документ, който може да се допълва и коригира през целия период на действие. Борисова пожела успешен старт на новия туристически сезон.

Цецка Цокова – главен експерт „Информация и реклама в туризма“, посочи основните стратегически цели за постигане на устойчивост на туризма във Видин. Това са добра информираност за предлагания туристически продукт, включващ исторически забележителности и културни събития; подходящо позициониране на дестинацията на туристическия пазар; популяризиране на фестивалите; насърчаване на конферентния туризъм – научни форуми, семинари, дискусии, което става възможно след откриването на Културен център „Жул Паскин“; рекламиране на спортно-туристическите събития; активно сътрудничество с професионалните гимназии, които имат специалности в сферата на туризма и други.

Очакваните резултати от приемането на Годишната програма са развитие на конкурентноспособен туристически продукт, който да удовлетворява очакванията на потребителите; създаване на ползотворни партньорства с организации, имащи отношение към развитието на туризма в страната и региона, също и със съседните региони в Румъния и Сърбия; изграждане на позитивен имидж на Видин и превръщане на града ни в дестинация за четири сезона.

След днешното обсъждане предстои да бъде внесено предложение от кмета на Община Видин до Общинския съвет за разглеждане от постоянните комисии и за взимане на решение на заседание на Общинския съвет за приемане на Програмата.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!