Община Видин връчи допълнителни споразумения към трудови договори

Заместник-кметът Борислава Борисова днес връчи допълнителни споразумения към трудовите договори на 59 домашни помощници, съобщиха от Пресцентъра на институцията. „Това е поредно доказателство, че Общината води активна социална политика и един от приоритетите в управленската програма на кмета д-р Цветан Ценков е грижата за възрастните хора, тези от уязвими групи и в риск. Затова в началото на 2020 година, по време на ковид пандемията, Общината подписа административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на дейностите по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Видин“. Негово продължение е проект „Грижа в дома в Община Видин“ – заяви заместник-кметът и уточни, че от началото на неговото изпълнение до момента никога не е прекъсван и благодарение на това стотици нуждаещи са получили необходимата подкрепа.

Борисова припомни, че на 19 февруари тази година Община Видин подписа допълнително споразумение за финансиране от Европейския социален фонд чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. Общата стойност на отпуснатите средства по проекта става в размер на 2 367 051.96 лева, а дейностите са удължени с още шест месеца до 17 септември 2024 г.

Основната цел на проект „Грижа в дома в Община Видин“ е да продължи осигуряването на подкрепа в домашна среда за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания. По проекта към момента е осигурена грижа на 539 лица, а назначени са над 100 лица, в т.ч. координатор, социални работници, психолози, медицински сестри, домашни помощници и други.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!