Регионален форум за иновации в образованието

Образователно събитие на тема: „Трансформиране на творческите идеи в практически проекти“ се провежда от 10 до 12 април във Видин. Организатор е Регионално управление на образованието (РУО) – Видин, а домакин е СУ „Цар Симеон Велики“.

Заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова откри форума, а официални гости бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-областният управител Ани Арутюнян и началникът на РУО – Видин Веселка Асенова. Присъстваха и представители на училища от Видин, Враца, Монтана, Плевен и Ловеч.

Ученици от училището-домакин изнесоха рецитал, след което учебните заведения представиха презентации и видеоклипове, показвайки иновативни методи на преподаване, които са насочени към практиката, развитието и кариерното ориентиране на учениците.

Форумът се реализира в изпълнение на Националната програма на Министерството на образованието и науката „Иновации в действие“, Модул 2: „Форуми за образователни иновации“, а неговата основна цел е да бъдат споделени и популяризирани добри иновативни образователни практики от 30 училища в Северозападна България. Броят на иновативните училища от Община Видин са шест: ОУ „Иван Вазов“, СУ „Цар Симеон Велики“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Снимки: Пресцентрове Община и Областна администрация – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!