Акценти в концепциите за интегрирани териториални инвестиции във Видинско

Приключи информационната кампания на Областен информационен център – Видин за интегрираните териториални инвестиции, заяви днес на пресконференция управителят на Центъра Мариела Савкова. По време на работните срещи в региона са обсъдени и идентифицирани допустимите за изпълнение концепции за интегрирани териториални инвестиции за всяка община, които идеи включват местни предимства, свързани с природни и туристически забележителности, транспортна свързаност, развитие на икономическа и логистична зони, селски туризъм.

Акцентирано е и на допустимите дейности за десетте селски общини и Видин, като център за интегрирано градско развитие. Инвестициите в селските общини трябва да са в сферите на туризма, енергийната ефективност, устойчивата мобилност, здравната инфраструктура и др.

Община Видин е допустима за кандидатстване по интегрираните териториални инвестиции само за т. нар. „меки мерки“, като от заделения бюджет на общината по Приоритетна ос 1 от Програмата за развитие на регионите – 60 494 913 лв., 30% може да ползва за участие в партньорства за изпълнение на концепции за този вид инвестиции.

Експертът Цветомир Ценков информира, че над 90 милиона лева ще са инвестициите в област Видин при одобрение на четирите концепции за интегрираните териториални инвестиции от първата покана. За сравнение, всички средства от ЕС, привлечени в областта от 2007 година насам, са 367 810 661 лева. Предстоящите концепции на видинските общини ще донесат не само нови десетки милиони в икономиката и цялостното развитие на региона, но и ще отговорят на най-належащите и важни потребности на местните общности в единадесетте общини, посочи експертът.

Преди обявяване на втората покана за интегрираните териториални инвестиции, екипът на Областен информационен център-Видин ще проведе и допълнително, специално информационно събитие за всички потенциални бенефициенти в най-голямата община от областта – Видин. Целта е да бъдат привлечени към активност максимално широк кръг от заинтересовани страни от местната общност.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!