Отново маратон във Видин

Предстоящият Атлетически пробег „Видин Рън“ и съпътстващите го събития от 11 до 14 април т.г. представиха днес заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и организаторите: Антон Бонов – представител на Българската федерация по лека атлетика и създател на инициативата „Рън България“; Мирослав Радуканов, главен треньор на СК „Радуканови“ и Теодор Тодоров, треньор на СК „Радуканови“.

Тази година лекоатлетическото състезание е посветено на 100- годишнината от организиране на българската лека атлетика. Състезанието включва: детска лека атлетика, турнир А1 за младежи, международен турнир „Дортикум“ и масов пробег на 6 км и 1.33 км, чийто маршрут преминава покрай някои от най-големите туристически забележителности в града.

програмата
Борисова представи организаторите:

Борисова припомни, че през изминалата година в състезанията са се включили над 1000 спортисти, а очакванията са през тази година участниците да са над 2000. „Целта на спортното събитие е да се популяризира леката атлетика сред децата и да се даде възможност на повече хора да вземат участие в организирани бягания в цялата страна. Състезанието промотира здравословния начин на живот чрез движение и съвети на бегачи от България и чужбина, които ще гостуват в неделя в град Видин“ – обобщи тя.

Антон Бонов разказа накратко за лекоатлетическото състезание:

В състезанието ще участват, освен представители от Румъния, Сърбия, Китай и Африка, и сватбари от Кутово и Америка, за което разказа Мирослав Радуканов:


Състезанията от „Рън България“ са подходящи за всички любители на бягането. В тях участват, както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си в $Рън България$ поставят началото на своя здравословен и физически активен начин на живот. „РЪН БЪЛГАРИЯ“ стартира през 2018-а г, утвърди се през 2019-а, а през 2020-а и 2021-а, въпреки пандемията проведе всички си планирани събития в България. Освен състезания по бягания в различни краища на България, Рън България провежда ежегоден семинар с основна тема проблемите на бягането, събития с детска атлетика, церемония за награждаване на най-добрите български бегачи, както и други събития, свързани с бягането и здравословния начин на живот.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!