Великденско-Гергьовския бюлетин на МВР

Двама жители на с. Градец – на 24 и 25 години, са били задържани в полицейския арест за противозаконно отнемане на МПС, съобщиха от Пресцентъра на МВР в града. На 4 май, във времето от 6.50 часа до 7.40 часа, противозаконно бил отнет лек автомобил „Дачия Сандеро“ със софийска регистрация, собственост на видинчанин. Колата била паркирана пред нощен клуб в кв. „Калето“. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия към 8.30 часа служители на РУ-Видин открили превозното средство, паркирано в с. Градец. Оперативна група извършила оглед на колата. Тя била предадена с протокол на собственика й. Малко по-късно криминалистите установили и задържали авторите на посегателството. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

26-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 3 май, около 11.35 часа на ул. „Ильо Войвода“ в областния град, униформени спрели за проверка „Фолксваген Пасат“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на канабис. Той дал и проби за изследване в ЦСМП. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 май 24-годишен видинчанин е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. У него криминалистите открили и иззели 3 пакетчета, съдържащи около 3 грама зелена суха листна маса. Тревата е реагирала на канабис при полевия наркотест. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 май по пътя между селата Върбово и Боровица 32-годишен водач на „Ситроен Берлинго“, движейки се с несъобразена скорост на мокър асфалт, след десен завой навлязъл в насрещната лента, блъснал се в мантинела, обърнал се в обратна посока и излязъл извън пътното платно. Мъжът бил транспортиран и настанен за лечение в тежко състояние в болница в гр. Монтана. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 2 май, след постъпил сигнал в 19.30 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил запалени отпадъци в два контейнера за смет в кв. „Калето“. Пламъците унищожили контейнерите, фар и пластмасова решетка на паркиран до тях лек автомобил с видинска регистрация. Превозното средство било спасено. Причината за пожара – небрежност при боравене с открит огън.

Същия ден огнеборците реагирали и на четири сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в гр. Белоградчик и в землището на с. Балей, запалени сухи треви на ул. „Редута“ във Видин и запалено електрическо табло – в резултат на късо съединение, в с. Новоселци. На 5 май, след постъпил сигнал в 18.37 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил запалени отпадъци в землището на областния град. При пожара няма нанесени материални щети.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!