Четвъртък, 21 Ноември 2019
 

FCC подкрепи инициатива на „Шалом”, 07.03.2013
     Строителят на Дунав мост Видин-Калафат -  FCC Constrccion подкрепи инициативата „Направи добро” на Организацията на евреите в България „Шалом” по повод на 70-годишнината от спасяването на 50 000 евреи от българския народ и почитане на паметта на 11 343 евреи от Македония, Беломорска Тракия и Пирот, загинали в лагерите на смъртта през 1943 година.
     В присъствие на посланика на Израел в Република България, Н. Пр. Шаул Камиса Раз, областния управител на област Видин, инж. Цветан Асенов и лекари от видинската болница бяха раздадени първите над 30 очила на  деца от Видин, прегледани от екип офталмолози от Детска очна клиника на Медицински университет – София, начело с проф. д-р Силвия Чернинкова и с активното участие на гл. ас. д-р Александър Оскар.
Близо 800 са безплатно прегледаните деца до 12-годишна възраст във Видин и региона, за нуждаещите се,  които „Направи добро” ще раздаде очила.
     В инициативата се включени лекари от еврейски произход от София и Ню Йорк, както и студенти по медицина.
Инициативата „Направи добро”  е стартирала през есента на 2012 година от община Лом и ще продължи в различни региони на България.

 
EU
45179