Урок за природата в Белоградчик

Служители на Държавно горско стопанство – Белоградчик проведоха поредния си урок по „Горска“ педагогика. Този път образователните занимания се състояха с групата „Аз, природата и света“ от 1-ви клас на НУ „Васил Левски“ с ръководител Офелия Пантева, съобщиха от Пресцентъра на дружеството..

Урокът беше проведен в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата, храстите и цветята. Като за начало всички задружно се включиха в направата на гнездо, което е символ на дома на хора, птици и животни.

След това децата с голямо желание направиха своите медальони и собственоръчно нарисуваха цветенца, дръвчета и написаха имената си – нали са първокласници и вече са грамотни…

С огромен интерес се потопиха в живота на дивата природа, горските животни и птици, като изиграха забавно-образователните игри „Стоножка“, „Тайни торбички“, „Горски съкровища“, „Кое е моето животно? “ и др.

Лесничеят, инж. Валентина Цветкова, разказа на децата вълнуваща приказка за планетата Земя, която много впечатли малките природозащитници. Разказа им за опасното замърсяване на околната среда, за отпадъците, които изхвърляме в природата и колко много години са необходими за тяхното разграждане.

В края на урока децата направиха невероятни картички с природни материали, които успяха сами да съберат от парка – цветя, листа, мъх, шишарки и др.

Снимки: Пресцентър ДГС – Белоградчик

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!