Внезапно си е заминал проф. Александър Илиев

Преподавателят от НАТФИЗ “Кр. Сарафов” е починал внезапно днес. Един от редките примери за уникална личност с достойнство и ясно разбиране за мисията си на тази земя. Режисьорът и сценаристът на неповторимото модно ревю „Срещу реката“, което се състоя във Видин през септември 2023 година и което се бореше за рекордите на Гинес : Сто манекенки във Видин с дефиле за Гинес


Александър Илиев започва професионалната си кариера във Видинския театър, а от този театрален сезон на сцената играе една от възпитаничките от последния му клас в НАТФИЗ – Десислава Цветкова.

Верен на себе си, ерудиран, интересен, усмихнат и почтен . Убеден в безграничните възможности на човека и във връзката му с божественото и мистичното. Всеки разговор с него беше възможност да избягаш от обикновеното и да се телепортираш в друга реалност…

Проф. Александър Илиев е ръководител на класове в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” от 1992, преподавател – от 1984; в Карнеги Мелън – Питсбърг, Пенсилвания, САЩ – редовен гост-преподавател от 2008 досега; в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – Пловдив, България; ръководител на клас по актьорско майсторство от 2016. Създател и ръководител на множество театрални трупи и фондации.

Научен ръководител на Национална интердисциплинарна експедиция „Българи – прародина“ под егидата на БАН, Министерство на външните работи, Държавен архив, Център за изследване на българите и Общобългарска фондация „Тангра“ от 2006 г. досега.

Проф. д-р Илиев е роден през 1956 г. в гр. София, но родовият му корен е от с. Макреш, от където е майка му и където прекарва част от детството си.

Бог да го прости!

Челна снимка: Личен архив Вяра Бориславова

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!