В забранената за снимане Синагога

Странна забрана за медийно отразяване хода на ремонтните дейности на видинската Синагога се появи още в началото на реставрацията. И днес табела „Забранено влизането“ виси на монтираната метална порта. Аз влязох и снимах. Въпреки забраната. Защото журналистите трябва да имат достъп. И това не е престъпление.

Подобна беше ситуацията в началото на строежа на Дунав мост Видин – Калафат и тогава, като експерт „Връзки с обществеността“ (PR) трябваше много дълго да убеждавам мениджъра на испанската фирма, че забраната трябва да се премахне. И се получи. Така хиляди журналисти, специалисти и туристи от много държави посещаваха обекта през последните пет години активно строителство.

Затова влязох и снимах. Да, с разрешение на по-ниско техническо ниво, но го направих, защото хората от Видин, и не само, трябва да знаят какво се случва.

Последният краен срок за завършване на ремонтните и реставрационни дейности на Видинската Синагога е 27 септември тази година. Първоначалната дата за приключване на ремонта беше 29 декември 2022 година, по-късно удължен до 29 април 2023-та. По моя непотвърдена информация, официалното откриване ще е на 8 септември.

Сградата почти е завършена отвън. В дворчето на Синагогага е посадена трева, иглолистни нискостеблени и по-високи храсти, цветя, монтирани са пейки. Прилежащата улица „Жул Паскин“ я асфалтираха преди два дни с помощта на гутернатора, който е единствен в България и който работи и на новоизграждащия се скоростен път Видин – Ботевград.

Фирмата изпълнител на проекта „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“ е ДЗЗД „Паскен-2020“ – Велико Търново.

Красива отвън, красива и отвътре, Синагогата със сигурност ще е един от най-посещаваните туристически обекти във Видин!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!