Мартин и Кристина изкачват връх Кения

От днес до 2 септември видинчанинът Мартин Петров и дъщеря му Кристина Петрова предприемат забележително пътешествие нагоре по планината Кения в Африка. Това дуо баща-дъщеря, подкрепено от LC Danube Brothers и Лео клуб Олимпиец Плевен, ще представлява България в знак на солидарност към децата с албинизъм в Африка.

В някои региони на Африка децата с албинизъм са изправени пред сериозна заплаха, тъй като са преследвани заради части от тялото си, за които се смята, че носят просперитет, щастие и късмет. Lions International, известна организация с нестопанска цел, ангажирана с хуманитарни каузи, организира покоряването на планината Кения за повишаване на осведомеността и за набиране на средства с крайната цел да се създаде сигурно убежище и възможности за образование за деца с албинизъм в Танзания.

На 17 февруари 2022 г Мартин Петров щурмува и изкачи връх Килиманджаро, Връх Ухуру, най-високата точка на Килиманджаро и цяла Африка – 5895 м. Благотворителната кауза, на която е посветено покоряването на върха, е част от международната инициатива на Фондацията към световната организация на „Лайънс клубовете“ (LCIF) „Kilimanjaro for Kids“.

Начало на кампанията поставят 10 жени от Швейцария, Италия, Великобритания, Полша, Румъния и Русия, които изкачват Килиманджаро и посвещават постижението си на каузата през 2019 г. Целта е да се съберат 100 хиляди долара за дострояване на учебни зали, оборудване и разширяване на кенийското училище „Амрита център“, което приютява над 200 деца от изключително бедни семейства и сираци. Инициативата е подновена през 2021 г. след кратко прекъсване заради епидемичните мерки.

Инж. Мартин Петров, изпълнителен директор и прокурист на „Texничecĸи ĸoмпoнeнти Бългapия“ EOOД със седалище Видин покори през 2019 година най-високия връх в Европа – Елбрус, Кавказ (5642 метра надморска височина), а през август 2020 година изкачи и най-високия връх в Алпите – Монблан (Mont Blanc) (4810 метра).

Вследствие на предишните благотворителни инициативи, преди последното изкачване в планината е открито ново сиропиталище-училище в Танзания.

Снимка: личен архив Мартин Петров

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!