Седмица на пожарната безопасност във Видин

На тържествена церемония днес комисар Стилиян Пешев – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“/РСПБЗН/ – Видин, връчи грамоти на служители от Видин, Белоградчик и Кула, отличени по случай професионалния празник на огнеборците, който се отбелязва на 14 септември, вкл. трима огнеборци, наградени с по 200 лева, които са участвали в помощ на пострадалите от наводнението в Дунавци: мл. експерт Светослав Станков, началник на дежурната смяна в РСПБЗН; мл. инспектор Александър Борисов от РСПБЗН и Росен Иванов, ст. пожарникар в сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“.

На този ден през 1905 година се провежда първият събор на пожарникарите, в който участват 17 пожарни командири от цялата страна и се слага началото на пожарната безопасност в България, уточни комисар Пешев на специално проведената пресконференция. Той обобщи дейността на дирекцията за изминалата година:



Главен инспектор Генади Янчовски, началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ уточни че изминалата година е била спокойна, че няма жертви от пожари, бедствия или аварии, въпреки увеличените пътно-транспортни произшествия през последните три месеца, с изключение на катастрофата между товарен влак и камион, при която са загинали машинистите.

Главен инспектор Георги Георгиев, началник сектор „Превантивна и контролна дейност“, отчете дейността на работещите в сектора:



Комисар Пешев каза още, че до края на годината или в началото на следващата ще заработи нова система за ранно оповестяване при бедствия и аварии. На областно ниво ще бъдат известявани службите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, а от следващата година мобилните оператори ще информират цялото население. Ще бъдат монтирани и акустични сирени, чрез които с глас ще се съобщават важни съобщения, подобно на старите високоговорители.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!