В Деня без жертви на пътя

Видинските пътни полицаи и доброволци от местната структура на БЧК се включиха в отбелязването на Деня без загинали на пътя с превантивна акция с информационна насоченост. Тази сутрин преминаващите шофьори на автомобили и пешеходците по ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град получиха брошури с полезни съвети за пътна безопасност.

Дните на безопасността на пътя (Safety Days) са от 16 до 22 септември. Кампанията е организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL) под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“), 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя. Идеята е за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. Заложената цел е организиране на събития, популяризиращи основното послание – намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на страните в Европа.

„Нашата цел е за пореден път да фокусираме вниманието върху спазването на правилата. От поведението на всички участници в движението зависи безопасността на пътя“, уточни старши инспектор Румен Топалпенчев от сектор „Пътна полиция“ – Видин:


От началото на годината на територията на област Видин са възникнали 307 пътнотранспортни произшествия – от тях 60 тежки, с 14 жертви и 74 ранени, посочи старши инспектор Топалпенчев и призова шофьорите и пешеходците да бъдат дисциплинирани и стриктно да спазват правилата.

Областният управител Иво Атанасов отправи апел за повече отговорност и култура на поведение на пътя към всички участници в движението по повод кампанията, която се реализира за осма година от Министерството на вътрешните работи на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. 20 септември е обявен за „Ден без загинали на пътя“ в рамките на „Дните на безопасност на пътя“. Тази година мотото на инициативата е „Остани жив! Пази живота!“

Нека сигурността и вниманието са движещата ни сила! Да спомогнем за намаляване на черната статистика, като предотвратим инцидентите, които погубват съдби и животи както в национален, така и в световен мащаб. Вярвам, че злополуките могат да бъдат избегнати с повече информираност, предвидимост, спазване на дистанция и правилата за движение по пътищата, шофиране със съобразена скорост, пресичане на обозначените за целта места, както и безкомпромисно отношение към нарушителите. Да намалим скоростта! Длъжни сме да пазим себе си и околните на пътя! Да опазим децата си – те са нашата вяра и надежда за България!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!