Започва традиционната полицейска акция „Зима“

Традиционната акция „Зима“ стартира на 15 ноември и ще продължи до 14 декември, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“, главен инспектор Владимир Герасимов:

Три тематични кампани ще се проведат в хода на акцията: Кампания „С безопасно пътно превозно средство през зимата“ – 15 до 24 ноември, ще бъде насочена към водачите на ППС – велосипедисти, превозни средства с животинска тяга и др.;

Кампания „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ – от 25 ноември до 4 декември, ще бъде насочена към превенция на поведението на пешеходците и пътниците, и към водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците и

Кампания „Безопасно шофиране през зимата“ – за времето от 5 до 14 декември, ще фокусира контрола над техническата изправност на автомобилите и на осветителните системи.

Паралелно ще се провежда и разяснителна кампания „Пресичаме безопасно“ в детските градини и училищата в област Видин.

По време на трите кампании на акция Зима ще се провеждат специализирани полицейски операции със съответната насоченост, уточни пред журналисти главен инспектор Владимир Герасимов – началник на видинския сектор „Пътна полиция“.

Независимо от обявените теми при установяване на нарушения на Закона за движението по пътищата и на други нормативни актове спрямо нарушителите ще прилага нулева толерантност и ще се взима отношение на място, поясни главен инспектор Герасимов.

По време на акция „Зима“ ще се извърши и оглед за състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. При констатирани нередности и пропуски ще се изготвят предписания до собствениците на пътя.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!