Провалената сесия на Общинския съвет във Видин

Казусът „Председател на Общинския съвет“, вместо да се разплита, се заплита все повече.

Вчера тринайсет общински съветници инициираха свикването на поредна сесия на Общинския съвет с една единствена точка в дневния ред: Преразглеждане на Решение №4, взето с протокол№2/24.11.2023 година на ОбС – Видин. Цитираното решение касае избора на Председател на Общинския съвет.

Днес в залата на ОбС се регистрираха десет съветници. Да чуем Валери Василев, съветник от ГЕРБ, който пое функциите на председателстващ по старшинство, тъй като Тодор Вълчев „имал здравословни проблеми“:

В залата присъстваха още съветници, освен тези десет, които се регистрираха, но те не пожелаха да се включат в работата на тази сесия. Защо? Ето коментара на Генади Велков, бивш председател на Общинския съвет, който също не се регистрира, след закриване на несъстоялата се сесия:

Валери Василев отново заяви, че като политически сили, те желаят общинският съвет да работи:



Светослав Скорчев, съветник от листата на ДПС, също се включи, макар че не се регистрира в установеното за това време, но беше се подписал в декларацията за свикване на сесията:

Според Генади Велков, на 14 декември изтича 14-дневният срок, даден в заповедта на Областния управител, с която беше върнат за ново разглеждане избора на председател на ОбС – Видин. Следва даването на Съд на това решение. Велков съобщи, че утре избраният председател на Общинския съвет Светослав Славчев ще издаде заповед за свикването на редовно заседание на Общинския съвет.

На това заседание изведнъж се появи избраният от Видинско депутат от ДПС Станислав Анастасов, който много бързо напусна залата, избягвайки журналистически въпроси.

Дни преди края на календарната година Видин е без приет бюджет за 2023 година по вина на избраните от всички нас общински съветници, които, вместо да милеят за града, следват сякаш само партийни или частни интереси. Как ще се разреши този казус, засега е неизвестно.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!